Αλλάζει από τον Ιανουάριο του 2018, ο τρόπος έκδοσης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΡ. Αυτό δήλωσε χτες στην «δ» ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, πως οι αλλαγές αυτές είναι απαραίτητες για να μειωθεί το κόστος και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις της επιχείρησης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
«Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της επιχείρησης, έχουμε αποφασίσει να εκδίδουμε από τον Ιανουάριο του 2018, την τιμολόγηση σε εξάμηνη βάση. Θα σταματήσει πλέον η τριμηνιαία τιμολόγηση με στόχο να βελτιωθεί η οικονομική πολιτική της ΔΕΥΑΡ. Με την έκδοση των λογαριασμών ανά εξάμηνο, μειώνεται το κόστος όσον αφορά την εκτύπωση και διανομή των λογαριασμών μέσω των ΕΛΤΑ, αλλά και το κόστος για το προσωπικό που στέλνει για να κάνουν τις μετρήσεις. Ο στόχος είναι το όφελος που θα έχει η επιχείρηση να μετατραπεί σε όφελος προς τον καταναλωτή καθώς θα προχωρήσει σε μειώσεις των τιμολογίων της», εξήγησε ο κ. Μανωλάκης.
Εκ παραλλήλου, η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει κίνητρα στους καταναλωτές ώστε να επιλέξουν τις σύγχρονες μορφές τιμολόγησης: είτε ηλεκτρονικά (on line) ώστε ο καταναλωτής να μπαίνει σε συγκεκριμένο ιστότοπο, να δίνει τον αριθμό του μετρητή του και αναλόγως με την κατανάλωση, θα εκδίδεται ο λογαριασμός, είτε μέσω υπηρεσιών κινητών τηλεφώνων –με ειδική εφαρμογή όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να κάνει αιτήσεις για διάφορα θέματα, ή να ενημερωθεί για τον λογαριασμό του, ή να υποβάλλει αίτημα για βλάβες.
«Η ΔΕΥΑΡ θα δώσει το δικαίωμα στον καταναλωτή να επιλέξει. Επειδή πολύς κόσμος προτιμάει να πληρώνει κάθε μήνα –λόγω του ό,τι περιλαμβάνονται μικρότερα ποσά- θα έχει το δικαίωμα να πληρώνει, όπως τον βολεύει. Αυτό μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά και βάσει κινήτρων. Εάν κάποιοι δεν θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή ή μέσω του κινητού τηλεφώνου, θα πρέπει να περιμένουν τον λογαριασμό που θα εκδίδεται ανά εξάμηνο» λέει ο κ. Μανωλάκης.
Επιπλέον, η ΔΕΥΑΡ θα διαθέτει και ηλεκτρονικό σύστημα για καταγραφή των βλαβών που σημειώνονται στο δίκτυό της πάνω στο νησί ώστε να αποφεύγεται πλέον είτε η τηλεφωνική επικοινωνία είτε η επίσκεψη αυτοπροσώπως για να δηλώνεται η κάθε βλάβη, κ.λπ.
«Θα μπορεί δηλαδή ο πολίτης να δηλώνει την βλάβη, με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο. Το αίτημα θα πηγαίνει με ένα μήνυμα στον αντίστοιχο προϊστάμενο που θα καταγράφει τα προβλήματα και θα προχωρεί στις απαραίτητες ενέργειες».
Αυτός ο εκσυγχρονισμός δεν αποτελεί ένα έργο που προκύπτει από διαγωνισμό, καθώς τα προγράμματα της ΔΕΥΑΡ είναι ήδη σε εξέλιξη και απαιτείται διασύνδεση μέσω των υπαρχόντων υπηρεσιών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ