Ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν ημεδαπό που κρίθηκε ένοχος για παράνομη αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος κατά παράβαση άρθρου του νόμου περί προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ότι στην Ρόδο, τον Μαϊο του 2014 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με πρόθεση ενεργών, ως συνδρομητής της εταιρίας Cosmote TV, χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένους δέκτες, προέβη σε αναμετάδοση του σήματος της Cosmote TV σε χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι του κατέβαλαν το σχετικό αντίτιμο, προκειμένου να παρακολουθούν τα κανάλια της πλατφόρμας.
Επισημαίνεται ότι για κάθε κανάλι της Cosmote TV που εκπέμπονταν παρανόμως έπρεπε να υπάρχει ένας αποκωδικοποιητής, ο οποίος θα αποκωδικοποιούσε το σήμα, ώστε στη συνέχεια κατόπιν της σχετικής επεξεργασίας από τον κατηγορούμενο, να αναμεταδίδονταν το σήμα μέσω το διαδικτύου.
Η εταιρεία διαπίστωσε 14 κάρτες συνδρομητών που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη εκπομπή ισάριθμων καναλιών μέσω πλατφορμών πειρατικής μετάδοσης. Από την έρευνα στα ηλεκτρονικά αρχεία της εταιρείας βρέθηκε ότι ο εξοπλισμός είχε πωληθεί από κατάστημα του ΟΤΕ στην Ρόδο στον κατηγορούμενο ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια για το τι έχει συμβεί.
Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρέστη ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός και ως υπεράσπισης ο δικηγόρος κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ