Ειδήσεις

Η Περιφέρεια προετοιμάζεται για τη διεθνή έκθεση του Λονδίνου

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην τουριστική έκθεση Word Travel Market, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στο διάστημα από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα μετάσχει με δικό της περίπτερο στη συγκεκριμένη διοργάνωση που αποτελεί βαρόμετρο για τον τουρισμό με την υποστήριξη του τηλεοπτικού δικτύου CNN αλλά και του BBC.
«Στο Λονδίνο θα παρουσιάσουμε την φιλοσοφία μας για τoν τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τουριστικό τομέα. Το νέο πρόγραμμα θα ξεδιπλωθεί πλήρως και θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2016», δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Σε ερώτηση σχετικά με το σλόγκαν της καμπάνιας που θα γίνει στο Λονδίνο, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε πως θα ανακοινωθεί στις 2 Νοεμβρίου.
«Στις 2 Νοεμβρίου θα παρουσιάσουμε τη φιλοσοφία της προβολής που θα κάνουμε», τόνισε.
Στην εντατική προετοιμασία που γίνεται για τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση Word Travel Market αναφέρθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου.
«Οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση WTM έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο. Ο χώρος που θα εγκαταστήσουμε το περίπτερό μας είναι κοντά στην είσοδο της έκθεσης και αυτό μας δίνει ένα πλεονέκτημα», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου
Η κ. Παπαβασιλείου ανακοίνωσε πως και για τη συμμετοχή στην έκθεση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα έχει την υποστήριξη του CNN και του BBC.
«Έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα στελέχη του CNN και του BBC. Η συνεργασία με τα μεγάλα αυτά μέσα ενημέρωσης θα μας δώσει την ευκαιρία να προβάλουμε τα νησιά μας στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές και όχι μόνο», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.
Σε ερώτηση σχετικά με το σλόγκαν της καμπάνιας, η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε πως θα ανακοινωθεί στις 2 Νοεμβρίου.
«Το μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο χειμερινός τουρισμός. Η αρχή έγινε φέτος με την εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος. Αναμένονται στο νησί περισσότεροι από 50.000 τουρίστες. Δεν σταματάμε όμως εδώ την προσπάθεια. Υπάρχει και συνέχεια. Πρέπει να δουλέψουμε εντατικά ώστε η σεζόν να διαρκεί δέκα και έντεκα μήνες. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί», δήλωσε η κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου.
Η World Travel Market είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις και συγκεντρώνει κάθε χρόνο όσους ασχολούνται με τον τουρισμό.
Κάθε χρόνο συμμετέχουν στην WTM χιλιάδες εκθέτες και εκπρόσωποι απο εκατοντάδες ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η έκθεση προσελκύει περισσότερους από 52.000 εμπορικούς επισκέπτες και πάνω από 3.000 δημοσιογράφους από διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ξεκινήσει επίσης συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την εταιρεία Marketing Greece. Υποστηρίζει μάλιστα και τη λειτουργία γραφείου του ΣΕΤΕ στη Ρόδο.
Σε ερώτηση σχετικά με την προβολή της Περιφέρειας από τον διαδικτυακό τόπο Τripadvisor, η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε:
«Σύντομα θα ξεκινήσει η συνεργασία μας με τον διαδικτυακό τόπο Τripadvisor. Ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί. Σε προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα εγκριθεί και το κόστος της καμπάνιας που θα γίνεται από την ιστοσελίδα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου