Τους τελευταίους μήνες, λόγω του πνεύματος οικονομίας που επικρατούσε στη Βουλή επί Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι υπάλληλοι κουβαλούσαν χαρτί υγείας από διάφορες άλλες υπηρεσίες, όπως π.χ από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής στη Λένορμαν, για να καλύψουν τις ανάγκες βουλευτών και εργαζομένων.

Το «πήγαινε έλα» των ρολών όμως άρχισε να συζητείται και εκτός Βουλής κι έτσι ο απελθών γενικός γραμματέας του Σώματος, βρήκε την ευκαιρία κι έκανε μια μαζική παραγγελία, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με την απόφαση, με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου και τίτλο «Προμήθεια χαρτιού υγείας» η Βουλή προχωρά στην «ανάθεση στην εταιρία Ολοκληρωμένα Συστήματα Καθαρισμού ΑΒΕΕ Glass Cleaning, Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, της προμήθειας 1.500 ρολών χαρτιού υγείας λευκού, 500 γρ. υδατοδιαλυτού, 100% καθαρής χαρτόμαζας χωρίς χημικά πρόσθετα και απαγορευμένες λευκαντικές ουσίες, π.χ οπτικά λευκαντικά». Η συνολική δαπάνη που εγκρίθηκε ήταν 1.642, 05 ευρώ.

Συνεπώς, τα 1.500 ρολά χαρτιού υγείας, με το μήκος κάθε ρολού να είναι περίπου 50 μέτρα… υπολογίζεται ότι το χαρτί υγείας της Βουλής που παραγγέλθηκε, επειδή είναι για επαγγελματική χρήση, φτάνει τα 75 χλμ!

star.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ