Τοπικές Ειδήσεις

“Η Ακατανίκητη Πίστη”- του Κωνσταντίνου Σαρή

Οι ειδικοί επιστήμονες είχαν κατά κόρον επισημάνει τα μέτρα τα οποία θα έπρεπε να ληφθούν κατά τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, γιορτή που ονομάζεται το Πάσχα του Καλοκαιριού, τόσο κατά τον Εκκλησιασμό των πιστών, όσο και κατά τα πανηγύρια τα οποία θα ελάμβαναν χώρα.

Για τα πανηγύρια δεν έχω ιδίαν αντίληψη για ό,τι έγινε, ιδίως στην Παναγία της Κρεμαστής και τις λοιπές Εκκλησίες στην Ρόδο, όμως έχω ιδίαν αντίληψη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου πραγματικά ένα μεγάλο πλήθος πιστών προσήλθε για να λάβει την Θεία Μετάληψη, παρά τις αντίθετες οδηγίες των ειδικών για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Οι περισσότεροι δε που μετάλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων ήταν μικρά παιδιά και όχι μόνο αλλά και νεογνά. Είδα επίσης πατεράδες και μανάδες να συνοδεύουν τα παιδιά τους για να λάβουν όλοι μαζί την Θεία Μετάληψη.

Τι αν και πολλοί από μας φροντίζουμε να τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας, τι και αν φροντίζουμε να φοράμε μάσκα, υποθέτω όχι και μέσα στο σπίτι μας, τι και αν δεν μπαίνουμε σε κατάστημα αν δεν φοράμε μάσκα και μάλιστα με το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου, τι και αν δεν μπαίνουμε σε φαρμακείο να αγοράσουμε μάσκες επειδή δεν φοράμε απαραίτητα την μάσκα για να εισέλθουμε.

Η πίστη αυτών που είδα να προσέρχονται για την θεία Μετάληψη δεν είχε ανάγκη κανενός είδους μάσκας. Η Πίστη προσπέρασε τις οδηγίες των ειδικών.

Κωνσταντίνος Σαρής

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου