ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταδίκη δύο Παλαιστινίων για διακεκριμένες κλοπές

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
Δικαστήριο Ρόδου

Ποινή φυλά­κι­σης 20 ετών (εκτιτέα τα 8) επέβαλε χθες το Μονο­με­λές Εφετείο Δωδε­κα­νή­σου σε δύο Παλαι­στί­νιους, ηλικίας 23 και 27 ετών, που διέ­με­ναν στην άτυπη δομή φιλο­ξε­νίας μετα­να­στών στα παλαιά Σφαγεία, οι οποίοι διέ­πρα­ξαν 10 κλοπές σε του­ρι­στικά κατα­λύ­ματα στη Νότια Ρόδο.

Οπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», εξι­χνιά­στη­καν δέκα περι­πτώ­σεις κλοπών, οι οποίες περι­λαμ­βά­νουν αφαί­ρεση χρη­μά­των, κοσμη­μά­των, ηλε­κτρο­νι­κών συσκευών και ταξι­διω­τι­κών εγγρά­φων, συνο­λι­κής εκτι­μώ­με­νης αξίας πάνω από 28.500 ευρώ.

Οι δράστες, προ­σέγ­γι­ζαν βίλες οι οποίες ανήκαν είτε σε παρα­κεί­μενα ξενο­δο­χεία είτε σε ιδιώτες και εισερ­χό­με­νοι από ανα­σφά­λι­στες πόρτες ή παρα­βιά­ζο­ντάς τες, αφαι­ρού­σαν από το εσω­τε­ρικό τους σημα­ντικά χρη­μα­τικά ποσά και ηλε­κτρο­νι­κές συσκευές ενόσω οι ένοικοι κοι­μό­ντου­σαν! Βρα­δι­νές ώρες της 26ς Σεπτεμ­βρίου 2020 διε­πρά­χθη κλοπή σε βίλα στην οποία διέμενε μια αλλο­δαπή, στο Πλημ­μύρι. Οι δράστες επι­χεί­ρη­σαν το ίδιο βράδυ να ανοί­ξουν την πόρτα βίλας που ανήκει στο ξενο­δο­χείο Magic Life στην ίδια παραλία. Εγιναν όμως αντι­λη­πτοί από τον φύλακα του ξενο­δο­χείου ο οποίος τους κατα­δί­ωξε προς την παραλία χωρίς να κατα­φέ­ρει όμως να τους ακι­νη­το­ποι­ή­σει. Στη συνέ­χεια αστυ­νο­μι­κοί του ΑΤ Νότιας Ρόδου σε συνερ­γα­σία με τον διευ­θυ­ντή του ξενο­δο­χείου βρήκαν σταθ­μευ­μένο αυτο­κί­νητο μάρκας PEUGEOT 208 χρώ­μα­τος λευκού, το οποίο δεν δικαιο­λο­γούσε την παρου­σία του στο σημείο, καθότι η περιοχή τυγ­χά­νει από τις πλέον απο­μο­νω­μέ­νες του νησιού. Μάρ­τυ­ρας περιέ­γραψε με ακρί­βεια τα χαρα­κτη­ρι­στικά του ενός εκ των δύο δραστών και οι αστυ­νο­μι­κοί κατέ­λη­ξαν στην ταυ­τό­τητά τους και στην εξι­χνί­αση 10 κλοπών.

Προ­έ­κυψε συγκε­κρι­μένα ότι οι κατη­γο­ρού­με­νοι, οι οποίοι διέ­με­ναν στον άτυπο καταυ­λι­σμό μετα­να­στών στην περιοχή των Παλαιών Σφα­γείων, ενοι­κί­α­ζαν κατά τακτά δια­στή­ματα αυτο­κί­νητα από το ίδιο γραφείο ενοι­κιά­σεων το οποίο έχει εφο­δια­σμένα αυτο­κί­νητα με συσκευές γεω­ε­ντο­πι­σμού που κατέ­γρα­ψαν τις κινή­σεις των κατη­γο­ρού­με­νων.

Στάθ­μευαν τα αυτο­κί­νητα αρκετά μακριά από τις βίλες που «χτυ­πού­σαν» τις οποίες προ­σέγ­γι­ζαν πεζοί από αφύ­λα­κτα σημεία, συνήθως από την παραλία και λαμ­βά­νο­ντας προ­φυ­λά­ξεις για να μη γίνουν αντι­λη­πτοί.

Ακο­λού­θως, αρχικά εξα­ντλού­σαν τις πιθα­νό­τη­τες να βρούν ξεκλεί­δω­τες πόρτες και σε αρνη­τική περί­πτωση χρη­σι­μο­ποιού­σαν διαρ­ρη­κτικά εργα­λεία για να εισέλ­θουν στα σπίτια. Αφαι­ρού­σαν κάρτες τρα­πέ­ζης, κοσμή­ματα, ηλε­κτρο­νι­κές συσκευές δια­βα­τή­ρια, διπλώ­ματα οδή­γη­σης και άλλα έγγραφα.

Ως συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σής τους παρέ­στη­σαν οι δικη­γό­ροι κκ. Σταύρος Σκάρος και Αγγέλα Καρα­κα­τσάνη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.