Τοπικές Ειδήσεις

Mεγάλη αύξηση στα τροχαία – Οι οδηγοί δεν επιδεικνύουν κυκλοφοριακή συνείδηση

Eπειτα από την ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ρόδου, την Παρασκευή, 12 Ιουνίου, εντατικοποιήθηκαν οι τροχονομικοί έλεγχοι με έμφαση στη χρήση προστατευτικού κράνους. Στην πόλη της Ρόδου, στις γειτονιές και σε κομβικά σημεία, υπάρχει εμφανής αστυνόμευση και στους οδηγούς βεβαιώνονται οι σχετικές παραβάσεις (χρήση προστατευτικής ζώνης, υπέρβαση ορίου ταχύτητας κλπ) στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών για την τήρηση του ΚΟΚ και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που παρουσιάζουν έξαρση στη Ρόδο.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ρόδου, στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε την αυστηρή επιβολή των μέτρων και των ελέγχων που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ, για την ασφάλεια των οδηγών και πεζών στους δρόμους του νησιού μας.
Τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα έχουν πλέον ξεπεράσει τις διαστάσεις της μάστιγας και τείνουν να αποτελέσουν μεγαλύτερη απειλή και από την πανδημία του κορωνοϊού. Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η εφαρμογή μέτρων για την δραστική μείωση των συμβάντων εδώ και τώρα, είναι σύμφωνα με το δήμαρχο απολύτως αναγκαία.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα άμεσα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν στους δρόμους του νησιού μας από την Αστυνομία, καθώς διαπιστώνεται ότι, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, οι οδηγοί δεν επιδεικνύουν την απαιτούμενη κυκλοφοριακή συνείδηση. Η αύξηση των συμβάντων, προβληματίζει ιδιαίτερα, γεγονός που αποδίδεται στη μη προβλεπόμενη συμπεριφορά των οδηγών.
Αναδείχθηκε άλλωστε και από τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Ρόδου, η ελλιπής τήρηση του Κ.Ο.Κ. από τους οδηγούς και προέκυψε ως αναγκαία λύση η βεβαίωση παραβάσεων από την Αστυνομία σε όσους δεν επιδεικνύουν την σωστή οδηγική συμπεριφορά.
Το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων σε δικυκλιστές και οδηγούς αυτοκινήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε διάφορες κάθε φορά περιοχές του νησιού. Οι βεβαιωμένες παραβάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες (χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης και στοιχείων οχήματος) και οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου