Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο από τον Δήμο Καρπάθου για τα άτομα με αναπηρία

Ολοκληρώθηκε από Δήμο Καρπάθου, και από χθες, είναι έτοιμο προς χρήση, ένα σημαντικό και καινοτόμο έργο για άτομα με αναπηρία. Πρόκειται για την “εφαρμογή συστήματος υποδομής βασικού εξοπλισμού ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Καρπάθου “, με την εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού σε τρεις παραλίες του Δήμου. Η προμήθεια του εν λόγω συστήματος χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και το Πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση.
Πιο συγκεκριμένα, αφορά στην προμήθεια ειδικών πολυεστερικών διαδρόμων για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλία, χημικές τουαλέτες για ΑΜΕΑ, κάδοι απορριμμάτων για ΑΜΕΑ και καροτσάκι για πρόσβαση στην παραλία με την δυνατότητα να μπορούν να μπουν στη θάλασσα και να κολυμπήσουν
“Η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία είναι δικαίωμα, είναι πολιτισμός.
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Δήμο μας την πρωτοποριακή κατασκευή που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να μπαίνουν εύκολα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι .
Η Δημοτική Αρχή για ακόμη μια φορά δείχνει με πράξεις την ευαισθησία της στις ανάγκες πρόσβασης των ΑμεΑ στην παραλία.

Οι προσβάσιμες παραλίες στο Δήμο μας μπορούν να αναδείξουν την περιοχή μας σε τουριστικό προορισμό για τα ΑμεA.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου