Τοπικές Ειδήσεις

Με τρεις δεξαμενές νερού ενισχύθηκε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φορτηγών Αυτοκινητιστών ΔΧ Δωδεκανήσου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη διαρκή ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και την καλύτερη υποστήριξη του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών ομάδων, προχώρησε στην προμήθεια τριών δεξαμενών νερού χωρητικότητας 15 τόνων η καθεμία, εξοπλισμένων με αντλία.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Ευστρατίου, χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία: “Ο εξοπλισμός παραχωρείται στον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων ΔΧ Δωδεκανήσου, ο οποίος θα συμβάλει ενεργά στην υποστήριξη των Πυροσβεστικών Δυνάμεων σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Με σχέδιο, συνεργασία και ετοιμότητα, ενισχύουμε την ασφάλεια των νησιών μας”.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φορτηγών Αυτοκινητιστών Δημόσιας Χρήσεως Δωδεκανήσου Κολοσσός «Σ.Ι.Φ.Α.Δ.Χ Δωδεκανήσου Κολοσσός», Κώστας Στυλιανού.
«Μετά τις φωτιές που είχαμε το καλοκαίρι του 2023 στο νησί μας και βλέποντας τις ελλείψεις σε απομακρυσμένες περιοχές και πάνω στα βουνά, πήγαμε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και είχαμε πει ότι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κουβαλήσουμε όσο γίνεται περισσότερη ποσότητα νερού, ώστε να είναι κοντά στα πυροσβεστικά οχήματα, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα χρόνου, όταν είναι στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ο σύλλογός μας έχει τα μεγάλα οχήματα, τριαξονικά, μεγάλα φορτηγά κ.α. και αποφασίσθηκε πέρσι να φτιάξουμε τρεις δεξαμενές πιλοτικά και να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, για να μπορέσουμε ανά πάσα στιγμή να είμαστε κοντά στα πυροσβεστικά οχήματα και οπουδήποτε χρειασθεί. Όταν ακούς την έκκληση για ενίσχυση και εσύ μπορείς να τους προσφέρεις την ανάλογη βοήθεια με τη μεταφορά νερού, το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θα πας κοντά στους ανθρώπους αυτούς, να τους παρέχεις το νερό για να μην καούν ζωντανοί, διότι όταν σβήνεις μία φωτιά δεν κοιτάς εκείνη τη στιγμή την προσωπική σου ζωή, αλλά το κοινωνικό σύνολο. Κι εμείς και το 2023, ακούγοντας αυτές τις φωνές για έκκληση νερού, οφείλαμε να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους.
Είτε εθελοντική ομάδα λεγόταν αυτή, είτε πυροσβέστες κλπ. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενισχύεται στο σύνολό της η Πολιτική Προστασία», ανέφερε σχετικά μιλώντας στη «δ» ο κ. Στυλιανού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου