ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβληματισμός στην κυβέρνηση από εικόνες συνωστισμού – «Θα ενταθούν οι έλεγχοι»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
έλεγχος

Προ­βλη­μα­τι­σμός επι­κρα­τεί στην κυ­βέρ­νη­ση, σύμ­φω­να με αρ­μό­διες πηγές,  για την ει­κό­να χα­λά­ρω­σης που πα­ρα­τη­ρή­θη­κε το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο. Στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου είδαν με ανη­συ­χία τις ει­κό­νες συ­νω­στι­σμού με κυ­βερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη να το­νί­ζουν ότι «το άνοιγ­μα δεν ση­μαί­νει εφη­συ­χα­σμός», στέλ­νο­ντας πα­ράλ­λη­λα μή­νυ­μα ότι οι έλεγ­χοι θα εντα­θούν σε όλα τα επί­πε­δα.

Μά­λι­στα, πλη­ρο­φο­ρί­ες θέ­λουν εντός της ημέ­ρας να υπάρ­ξει το­πο­θέ­τη­ση για το θέμα, πι­θα­νόν και από τον ίδιο τον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη, ο οποί­ος θα επι­ση­μά­νει για μία ακόμα φορά την ανά­γκη από­λυ­της τή­ρη­σης των μέ­τρων.

Εν­δει­κτι­κό της ση­μα­σί­ας που δί­νε­ται στην τή­ρη­ση των μέ­τρων προ­στα­σί­ας είναι και το γε­γο­νός ότι χθες οι αρ­μό­διες αρχές μετά από ελέγ­χους κατά τους οποί­ους δια­πί­στω­σαν μη τή­ρη­ση, ανα­κοί­νω­σαν την επι­βο­λή πρα­στί­μων ύψους 151.400 ευρώ, πέντε συλ­λή­ψεις και επι­βο­λή ανα­στο­λής λει­τουρ­γί­ας 15 ημε­ρών σε οχτώ 8 επι­χει­ρή­σεις.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι κατά την ενη­μέ­ρω­ση για την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας, την Πα­ρα­σκευή 14 Μαΐου, οπότε και ανα­κοι­νώ­θη­κε η άρση μιας σει­ράς πε­ριο­ρι­σμών, ο Υφυ­πουρ­γός Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Νίκος Χαρ­δα­λιάς, η Κα­θη­γή­τρια Παι­δια­τρι­κής Λοι­μω­ξιο­λο­γί­ας, Βάνα Πα­πα­ευαγ­γέ­λου και ο Επί­κου­ρος Κα­θη­γη­τής Επι­δη­μιο­λο­γί­ας  Γκί­κας Μα­γιορ­κί­νης, στά­θη­καν στην ανά­γκη τή­ρη­σης των μέ­τρων προ­στα­σί­ας, επι­ση­μαί­νο­ντας πως παρά την άρση των πε­ριο­ρι­σμών δεν έχει έρθει η στιγ­μή για χα­λά­ρω­ση.

«Το μή­νυ­μα είναι ξε­κά­θα­ρο: άλλο η χα­λά­ρω­ση των πε­ριο­ρι­στι­κών μέ­τρων και άλλο η χα­λά­ρω­ση των ατο­μι­κών συ­μπε­ρι­φο­ρών και πε­ριο­ρι­σμών» είχε το­νί­σει η Β. Πα­πα­ευαγ­γέ­λου, προ­σθέ­το­νατς ότι η επι­τρο­πή του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας πα­ρα­μέ­νει ανή­συ­χη, γιατί ο αριθ­μός των κρου­σμά­των εξα­κο­λου­θεί να είναι ψηλός, πα­ρό­τι αυτό σχε­τί­ζε­ται και σε με­γά­λο βαθμό με τα αυ­ξη­μέ­να τεστ. Σε καμία πε­ρί­πτω­ση δεν θα πρέ­πει να δοθεί το μή­νυ­μα για χα­λά­ρω­ση των μέ­τρων, ακόμη και για όσους έχουν εμ­βο­λια­στεί, είχε ση­μειώ­σει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Πηγή liberal.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.