Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Να ληφθούν ειδικά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις της Παλιάς Πόλης

Κατάθεση αναφοράς προς την Υπουργό Πολιτισμού»

Προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε αναφορά ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ζητώντας την ειδική εξέταση του αιτήματος του Συλλόγου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών της παλιάς πόλης της Ρόδου για αναστολή της αποπληρωμής μισθωμάτων των ακινήτων που ανήκουν στο ΤΑΠΑ και για ειδικά μέτρα στήριξής.

Όπως σημειώνεται στη σχετική παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ οι επιχειρήσεις που στεγάζονται στην Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου έχουν να λειτουργήσουν ομαλά, πάνω από ένα χρόνο. Το σοβαρό πλήγμα που έχουν υποστεί στα έσοδά τους αλλά και οι σωρευμένες οφειλές όλου αυτού του διαστήματος, έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς ανασφάλειας και σοβαρής κρίσης στη ρευστότητά τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας και η ίδια η βιωσιμότητά τους. Η Κυβέρνηση, τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, και ειδικά το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΤΑΠΑ οφείλει να εξετάσει άμεσα τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την πρόσκαιρη ανακούφιση των εν λόγω επιχειρήσεων, οι οποίες και βιώνουν ένα ειδικό καθεστώς σε σχέση με τα ακίνητα που νοικιάζουν.

Μέτρα όπως η αναστολή της καταβολής των μισθωμάτων με αναδρομική ισχύ, ειδική μέριμνα για όσους επιχειρηματίες οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε σιωπηρή παράταση και πρόβλεψη για διακανονισμό στις περιπτώσεις οφειλών των οποίων η αποπληρωμή θα μετατεθεί για τον επόμενο χρόνο, μπορούν να δώσουν ελπίδα και διέξοδο στις επιχειρήσεις της Παλιάς Πόλης του νησιού μας.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, τέλος, υπογραμμίζει ότι η φετινή έναρξη της σεζόν δεν εγγυάται σε τίποτα ότι οι επιχειρήσεις των τουριστικών περιοχών θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα σοβαρά προβλήματα που η κρίση της πανδημίας προκάλεσε. Έστω και τώρα η Κυβέρνηση οφείλει να μην αφήσει χωρίς πλαίσιο στήριξης τους επιχειρηματίες της Εστίασης, του Τουρισμού και του εμπορίου, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου