Τοπικές Ειδήσεις

Σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση μετά από μηνυτήρια αναφορά υποψηφίου δημάρχου κατά του δημάρχου Χάλκης!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από προχθές προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου στον Πταισματοδίκη Ρόδου για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από τον δήμαρχο Χάλκης κ. Μιχαήλ Πατρό μετά από μηνυτήρια αναφορά του υποψηφίου δημάρχου του νησιού κ. Μιχαήλ Σταματιάδη, που υποστηρίζει ότι επιδιώκει να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο ακριτικό νησί.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο υποψήφιος δήμαρχος Χάλκης διατείνεται ότι έγιναν παράνομες εγγραφές από τον δήμαρχο ως αρμόδιο όργανο, στις ονομαστικές καταστάσεις επί των κατά την αναθεώρηση του α΄ διμήνου έτους 2019 Εκλογικών Καταλόγων του Δήμου Χάλκης, με βάση αβάσιμες αιτήσεις προσώπων, που δεν δικαιούνται και ειδικότερα ως μεταδημοτεύσεις (8 περιπτώσεις) και ως κοινοτικοί εκλογείς (2 περιπτώσεις). Ισχυρίζεται παραπέρα ότι υπήρξε απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων του αλλά και παράνομες διαγραφές, νόμιμα εγγεγραμμένων Κοινοτικών Εκλογέων από την οικεία ονομαστική κατάσταση επί του κατά την αναθεώρηση του α΄ διμήνου έτους 2019 Ειδικού Εκλογικού Καταλόγου Κοινοτικών Εκλογέων του Δήμου Χάλκης (8 τουλάχιστον περιπτώσεις), ως και για απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων αυτού εκπρόθεσμης ανάρτησης του ως άνω Εκλογικού Καταλόγου του Δήμου Χάλκης στον οποίο εκτελέσθηκε και γνωστοποιήθηκε η διαγραφή τους.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αιτείται με την αναφορά του να τηρηθεί η δικονομική προθεσμία των 30 ημερών εισαγωγής στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, που ορίζει η διάταξη της παραγρ. 1 του άρθρου 121 του Π.Δ. 26/2012 και ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης και την παραδειγματική τιμωρία του μηνυόμενου και παντός άλλου υπεύθυνου, επιφυλασσόμενος να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, καθώς επίσης να επικαλεσθεί περαιτέρω μαρτυρίες.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Θεόδωρος και Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου