Συνεντεύξεις

Π. Μαρινάκης: «Η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη με ισχυρή αυτοδυναμία»

Μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παύλος Μαρινάκης «οργώνει» κυριολεκτικά την Ελλάδα!
Έχει μάλιστα διευρύνει την παρουσία του κόμματος σε πολλές περιοχές της χώρας.
Μιλώντας σήμερα στην «δημοκρατική» δηλώνει κατηγορηματικά πως: «Η απόφαση για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας ανήκει στους Έλληνες πολίτες!» και μιλάει για την διαδικασία των προσυνεδρίων που φέρνει σε επαφή τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, από όλη την Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, εκφράζει την ικανοποίησή του για την διαχείριση των κρίσεων από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ‘μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια, έχει έρθει αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες και πιο απρόσμενες κρίσεις που έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες…’ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Έχει ενδιαφέρον επίσης, η θέση του, πως ‘η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί πρώτη με ισχυρή αυτοδυναμία’ και χωρίς την ανάγκη για συνεργασίες.
• Κύριε Μαρινάκη, ξεκίνησαν τα προ-συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας. Πώς εξελίσσεται η διαδικασία και τι περιμένετε;
Η διαδικασία των προσυνεδρίων φέρνει σε επαφή τα μέλη και τα στελέχη μας από όλη την Ελλάδα. Ήδη και από το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης αλλά και του Ηρακλείου, η ανταπόκριση των νεοδημοκρατών είναι πέρα από κάθε προσδοκία και μας γεμίζει αισιοδοξία. Χιλιάδες άτομα παραβρέθηκαν συνολικά στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις τόσο στην περιφέρεια όσο και στην Αττική. Στόχος των προσυνεδρίων αλλά και του νέου θεσμού των προσυνεδριακών συζητήσεων είναι η επαφή με τη βάση του κόμματος και την κοινωνία και φυσικά η προβολή του Κυβερνητικού έργου. Εδώ και μήνες, από το Δεκέμβριο που ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης μου έκανε την τιμή να με προτείνει για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να με εκλέξουν, επισκεπτόμαστε όλη την Ελλάδα, καταγράφουμε τα ζητήματα των πολιτών και παρακολουθούμε την πρόοδο μεγάλων έργων υποδομής και επενδύσεων. Αυτή τη δυναμική διαδικασία συνεχίζουμε μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο που θα καταλήξει στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο θα θέσουμε τους στόχους μας για τα επόμενα χρόνια. Δεν θα σταματήσουμε, όμως, εκεί. Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε την επαφή μας με το στελεχιακό μας δυναμικό και μετά το Συνέδριο, πραγματοποιώντας μια σειρά από μετα- συνεδριακές συζητήσεις.
• Το γεγονός πως και η Ελλάδα διέρχεται οικονομική κρίση λόγω των διεθνών συγκυριών, ανησυχεί τους πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα καταφέρει να διαχειριστεί αυτή την πολύ-επίπεδη κρίση;
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια, έχει έρθει αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες και πιο απρόσμενες κρίσεις που έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Ολόκληρη η ανθρωπότητα που θρηνεί εξ’ αιτίας της πανδημίας εκατομμύρια ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους, η παγκόσμια πληθωριστική κρίση που πλήττει τις οικονομίες όλων των χωρών, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που προκάλεσε έκτακτες συνέπειες, τόσο στην ασφάλεια της Ευρώπης όσο και στο κομμάτι της ενέργειας αλλά και οι προκλήσεις, στα σύνορα της Ελλάδας, αντιμετωπίστηκαν με σθένος και σαφή σχεδιασμό. Η Κυβέρνηση έχει δείξει τα αντανακλαστικά της, μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο, όχι μόνο στηρίζοντας με έκτακτα μέτρα την κοινωνία, τους επαγγελματίες και το εθνικό σύστημα υγείας, αλλά ταυτόχρονα υλοποιώντας με συνέπεια το προεκλογικό της πρόγραμμα για το οποίο άλλωστε την εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες.


• Πρόσφατα δηλώσατε ότι πολλές της προτάσεις γίνονται ευρωπαϊκές πολιτικές. Κατά την άποψή σας, περνάμε σε μία νέα εποχή;
Η εικόνα της Ελλάδας στα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Από παρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε ένας υπολογίσιμος εταίρος, ένας πολύτιμος σύμμαχος στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρωτοπόρος στην χάραξη πολιτικής. Οι διεθνείς συμφωνίες, η αμυντική θωράκιση της χώρας, οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και το Ταμείο Ανάπτυξης, η παρουσία ευρωπαίων ηγετών σε περιόδους κρίσης, όπως ήταν η απειλή στα χερσαία ανατολικά σύνορα της χώρας, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Ελλάδα έχει μια ηγεσία η οποία μπορεί να στηρίξει τη χώρα και να αναβαθμίσει την θέση της.
• Εκτιμάτε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές –όποτε γίνουν- και δεν θα χρειαστεί συνεργασίες;
Η απόφαση για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας ανήκει στους Έλληνες πολίτες. Και οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν με βάση το έργο που έχει κάνει μέσα στην τετραετία η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Συμφωνία Αλήθειας του Πρωθυπουργού με τους πολίτες δοκιμάστηκε στις πιο δυσμενείς συνθήκες, άντεξε και γίνεται πράξη. Για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση υλοποιεί με τέτοια συνέπεια, παρά τις αντιξοότητες και τις απρόβλεπτες περιστάσεις, το προεκλογικό της πρόγραμμα και λέει στους πολίτες της χώρας την αλήθεια. Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως τις είχαμε προαναγγείλει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και δημιουργήσαμε στρατηγικές με σχέδιο. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος με μόνο γνώμονα το καλό όλων των Ελλήνων και αυτό οι πολίτες θα μας το αναγνωρίσουν. Είμαι λοιπόν πεπεισμένος πως η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί πρώτη με ισχυρή αυτοδυναμία. Σε κάθε περίπτωση, πώς να μιλήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, υπονόμευσε σε κάθε ευκαιρία την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πολιτεύεται βασισμένος σε ανακρίβειες αλλά και με το ΚΙΝΑΛ το οποίο παρά την αλλαγή ηγεσίας του εδώ και μήνες, αδυνατεί να μας ξεκαθαρίσει τις θέσεις του στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες;

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου