Πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου και ο τέταρτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2018 που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας Α.Σ. μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ, στην πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πέι Δοκού Χαλκίδας, με ένα δυναμικό παρόν 92 συμμετοχών. Οι αναβάτες των δίτροχων πρόσφεραν ένα ακόμα εντυπωσιακό θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Στα τελικά αποτελέσματα και στην κατηγορία MX1, ο αθλητής της ΛΕ.ΜΟΤ. Ίκαρος Ρόδου, Άρης Τσαρνάς από την Κω, βρέθηκε στην δεύτερη θέση και όπως ο ίδιος δήλωσε, είχε μια καλή εκκίνηση στο 1ο σκέλος, ενώ δεν είχε τόσο καλές γραμμές και δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει τον ρυθμό του 1ου γύρου. Στο 2ο σκέλος είχε μια μέτρια εκκίνηση αλλά η πίστα ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική και δυσκολεύτηκε να ξαναπάει στην δεύτερη θέση. Στην μέση του αγώνα κατάφερε να περάσει και να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας και εν τέλει να κατακτήσει την 2η θέση και overall.

Στην κατηγορία MX2, ο Νίκος Λυρίου, συνεχίζοντας το αήττητο φετινό του σερί και διατηρώντας την κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα στην κατηγορία MX2, πήρε την πρώτη θέση overall και σήκωσε το κύπελλο από το πρώτο σκαλί του βάθρου για ακόμα μια φορά και παρά την ατυχή πτώση του στις χρονομετρημένες δοκιμές του Σαββάτου, δεν πτοήθηκε και μετά από τερματισμούς 1-1 στα αντίστοιχα σκέλη και δύο holeshots έγραψε όχι μόνο τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας του, MX2, αλλά και τον καλύτερο γύρο ημέρας σε όλες τις κατηγορίες.

Επίσης στην κατηγορία MX2, ο Φραγκίσκος Ζούνης τερμάτισε στην 4η θέση αφού στο πρώτο σκέλος είχε μια άσχημη εκκίνηση, αλλά κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Στο 2ο σκέλος είχε μια πολύ καλή εκκίνηση ξεκινώντας 3ος αλλά μια μικρή πτώση στον 2ο γύρο τον έφερε στην 8η θέση με αποτέλεσμα στην τελική κατάταξη να βγει 5ος. Παρά ταύτα είναι πολύ ευχαριστημένος για την επίδοσή του και πολύ αισιόδοξος για τον επόμενο αγώνα στον Πύργο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ