Ειδήσεις

Sputnik V: Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ισοδύναμο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια

«Από τις 14 Μαΐου θα επιτρέψουμε σε Ρώσους πολίτες το να μπορούν να έλθουν στη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Ουπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πολιτική σύμφωνα με την οποία όποιος έχει κάνει εμβόλιο, όποιο και αν είναι αυτό, θα μπορεί Ελλάδα. Οι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη «παίζουν» στις πρώτες ειδήσεις των ρωσικών ΜΜΕ καθώς αποτελούν συν τοις άλλοις, αποδοχή του ρώσικου εμβολίου Sputnik V από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Χάρης Θεοχάρης έκανε σχετικές δηλώσεις ενόψει του τουριστικού ανοίγματος της Ελλάδας που έχει προαναγγελθεί για τις 14 Μαΐου, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα τόσο στο ρώσικο εμβόλιο όσο και στις προϋποθέσεις εισόδου των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως «η Ελλάδα αναγνωρίζει το Sputnik V ως ισοδύναμο με τα ευρωπαϊκά εμβόλια» και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι «από τις 14 Μαΐου θα επιτρέψουμε σε Ρώσους πολίτες το να μπορούν να έλθουν στη χώρα μας χωρίς εν γένει περιορισμούς».

Τόνισε επίσης πως για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα από τη Ρωσία, θα πρέπει να ανήκει σε μία από τρεις κατηγορίες: είτε να έχει εμβολιαστεί, είτε να έχει κάνει αρνητικό τεστ, είτε να έχει αναρρώσει από τη νόσο.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου