Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: “Οι ιαματικές πηγές των νησιών, νέος στόχος εκμετάλλευσης της ΝΔ”

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Ρόδου και στη δημοσιογράφο Ρένα Βενιανάκη παραχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΑ-ΠΣ αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας και του κοινοβουλευτικού του έργου, με προεξάρχοντα θέματα την τραγική έλλειψη αναλώσιμων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, την συνεχιζόμενη έλλειψη κρατικής μέριμνας για χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις καθώς και την κυβερνητική μεθόδευση του «ξεπουλήματος» της διαχείρισης των ιαματικών πηγών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

· Η Κυβέρνηση υφαρπάζει την περιουσία των Δήμων με το νέο της «εγχείρημα» για την υφαρπαγή των Ιαματικών Πηγών

«Να σας θυμίσω ότι πρόσφατα οι υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων έφυγαν από τα «χέρια» των Δήμων Νοτίου Αιγαίου, και πέρασαν σε επιχείρηση της Περιφέρειας, που ακόμα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χρηματοδοτήσεις σχετικές με τον τομέα. Σήμερα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των ιαματικών πηγών της χώρας που η Κυβέρνηση θέλει να υφαρπάξει από τους Δήμους, με επαίσχυντο τρόπο, για να τις δώσει σε μια ανώνυμη εταιρεία».

«Οι Πηγές Καλλιθέας είχαν σωθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας, είχαν δοθεί κονδύλια για την μνημειακή τους βελτίωση. Μάλιστα με παρέμβασή μου, και σε μέσα μνημονιακές συνθήκες, εξαιρέθηκαν οι Πηγές Καλλιθέας από το ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, είχαμε προχωρήσει στη συνολική αλλαγή του νομικού πλαισίου για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την δημόσια/δημοτική αξιοποίησή τους η οποία και εξελίσσεται σήμερα».

«Αδιαφάνεια είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τις «επιτελικές» διαδικασίες της ΝΔ, τόσο για το ξεπούλημα των πηγών, όσο και για την κατοπινή τους λειτουργία. Ποια είναι άραγε η αναγκαιότητα για να «κεντρικοποιηθεί» η λειτουργία των πηγών της χώρας, μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας, που προφανώς θα καταλήξει σε ιδιωτικοποίηση; Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι ιαματικές πηγές ανήκουν στις περιοχές, όπου βρίσκονται».

 

 

Ø Ανήκουστο να αγοράζουν οι εργαζόμενοι του ΓΝΡ τα γάντια για τις ανάγκες της βάρδιάς τους

«Μέσω του κοινοβουλευτικού μου έργου επανειλημμένα προσπαθώ να αναδεικνύω τα κρίσιμα ζητήματα των νοσηλευτικών δομών του Νομού μας. Τα προβλήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, όπως και οι ανάγκες ενίσχυσης με υγειονομικό προσωπικό, έχουν πολλάκις επισημανθεί στο Υπουργείο Υγείας, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε κάποια βελτίωση. Με την προχθεσινή Ερώτηση που κατέθεσα, επανέρχομαι στο θέμα της τραγικής έλλειψης που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου σε ιατρικά γάντια μιας χρήσης, όπου φαρμακοποιοί και ιδιώτες προσπαθούν, μέσω δωρεών, να καλύψουν τις ανάγκες. Εδώ δεν μπορεί να υπάρξει δικαιολογία».

«Εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται επιπλέον το έργο των υγειονομικών, οι οποίοι με αυτοθυσία προσπαθούν καθημερινά να σώσουν ζωές. Μόνο με ένα «χειροκρότημα» στους ήρωες της πρώτης γραμμής, δεν λύνονται τα προβλήματα της Υγείας».

Ø Οι εποχικά εργαζόμενοι ζουν εξαθλιωμένοι

«Ιδιαίτερα για το θέμα των εποχικά εργαζομένων, οι οποίοι και βιώνουν μια απίστευτη εξαθλίωση, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και σύσσωμη η Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουμε κάνει πολλαπλές παρεμβάσεις. Βρίσκομαι δε, σε στενή συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και κάθε φορά προωθώ τη φωνή και αιτήματά των εργαζομένων».

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε «τυχερούς» όσους έλαβαν τα 534 ευρώ για 3 ή 4 μήνες, αφού υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ! Στα νησιά μας, έχουμε μια πλειάδα επιχειρήσεων που δεν εντάσσονται στους ΚΑΔ ως εποχικές, όμως λειτουργούν ως τέτοιες, για παράδειγμα, ένα φαρμακείο στο Φαληράκι. Αυτό δεν μπορεί να το αντιληφθεί η Κυβέρνηση παρόλες τις Ερωτήσεις μας, ενώ έχει απορρίψει όσες σχετικές τροπολογίες έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε, σε τοπικό επίπεδο, περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους, που δεν μπόρεσαν καν να μπουν σε αναστολή εργασίας, ενώ εκατοντάδες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ενταχθούν, έστω στην ρύθμιση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής».

«Από την αρχή της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσε να δοθεί σε κάθε πολίτη, του οποίου το εισόδημα έχει συρρικνωθεί, ένα Έκτακτο Εισόδημα Αλληλεγγύης. Για το 2020, το είχαμε κοστολογήσει περίπου στα 3,5 δις. και αφορούσε σε 2 εκ. πολίτες. Δυστυχώς, ούτε αυτό έγινε αποδεκτό. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιχορηγεί με χρήματα μόνο λίγους και «εκλεκτούς», συχνά μάλιστα με τρόπους που δεν είναι συμβατοί με το δημόσιο συμφέρον, ενώ προκαλεί κυριολεκτική φτωχοποίηση σε ολοένα και περισσότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου