Ειδήσεις

Προς υλοποίηση του σχεδίου «Ελλάδα, 365 μέρες το χρόνο»

Ευρεία σύσκεψη εργασίας με κύριο αντικείμενο την διερεύνηση της πολυσυζητημένης επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε χθες, αργά το μεσημέρι στο γραφείο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή της αντιπροέδρου του ΕΟΤ κας Αγγελικής Χονδροματίδου, της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Μαριέττας Παπαβασιλείου και  την παρουσία εκπρόσωπου των τοπικών φορέων, εμπλεκομένων με τον Τουρισμό, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, του ΕΒΕΔ, των Εστιατόρων, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, των Τουριστικών Καταλυμάτων κ.ά.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους λίγο πριν την συνάντηση, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, η οποία εκπροσώπησε την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στόχος είναι η ανάπτυξη του project «Ελλάδα, 365 μέρες τον χρόνο»:
«Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια στο Υπουργείο Τουρισμού, με τις Περιφέρειες και με τον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία δύο χρόνια, να προωθήσουμε την Ελλάδα ως προγκόσμιο τουριστικό προορισμό, ελκυστικό για ‘365 μέρες τον χρόνο’. Ξεκινήσαμε με την επέκταση και τους νέους προορισμούς ανά Αγορά / Στόχο -μια στρατηγική που αρχίζει και αποδίδει. Παράλληλα, αναπτύσσουμε θεματικά προϊόντα αλλά ουσιαστικά, για να προχωρήσουμε στην πράξη και να την υλοποιήσουμε για ‘365 μέρες τον χρόνο Τουρισμό’ χρειαζόμαστε να επιλέξουμε τους δύο πιο σημαντικούς προορισμούς με εξαιρετικό καιρό και με ηλιοφάνεια 360 μέρες τον χρόνο. Αυτοί οι προορισμοί είναι η Ρόδος και η Κρήτη και πρέπει να δουλέψουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό προώθησης, τόσο επιχειρησιακό όσο και επικοινωνιακό ξεκινώντας με την Ρόδο, για να είναι ανοιχτή για 365 μέρες τον χρόνο. Θεωρούμε ότι η ωριμότητα αυτή την στιγμή είναι εξαιρετική, η συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι επίσης εξαιρετική τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς δουλεύουμε μαζί σε πάρα πολλά θέματα. Το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά στον έγκαιρο σχεδιασμό με προοπτική τριών ετών, που θα στηρίξει και ο ΕΟΤ και άλλα υπουργεία για να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο ιδιωτικός κλάδος στο νησί. Θεωρούμε ότι εάν το συναποφασίσουμε, είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε και να το στηρίξουμε με συνέπεια αλλά και με συντονισμό.
Ο κ. περιφερειάρχης, μάς φιλοξενεί σήμερα γι’ αυτή την συνάντηση εργασίας που έχει τεχνικά θέματα και εφόσον καταλήξουμε και ολοκληρώσουμε κάποιες συνεργασίες με άλλα υπουργεία μαζί, ουσιαστικά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε με τους Τουρ Οπερέιτορ και τους άλλους φορείς, με ορίζοντα να το πετύχουμε τον χειμώνα του 2019».
Ο Γιώργος Χατζημάρκος
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση, η ευκαιρία και ταυτόχρονα η ανάγκη για την επιμήκυνση –η οποία έχει ουσιαστικά επιτευχθεί τα τελευταία δύο χρόνια- να αποκτήσει μια μονιμότερη βάση και πάνω σε αυτή να χτίσουμε πάνω σε αυτό το σχέδιο, στο οποίο έχει δουλέψει με μεγάλη επιμέλεια το Υπουργείο Τουρισμού ‘Ελλάδα, 365 μέρες τον χρόνο’.
Η επιλογή του να είναι η Ρόδος ένας από τους δύο μεγάλους προορισμούς με τους οποίους θα ξεκινήσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος, νομίζω ότι είναι άριστη και επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα, έχουμε μια πρώτη τεχνική συνάντηση με τους ανθρώπους της αγοράς –όλους τους συντελεστές, επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενους διότι αυτός είναι ένας στόχος πάρα πολύ μεγάλος και φιλόδοξος, ο οποίος θα επιτευχθεί μόνον στην περίπτωση που αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία. Χαίρομαι γιατί ακούω από το στόμα της κας αντιπροέδρου, ότι είναι ένα σχέδιο τριετές. Αυτό δείχνει την σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζεται αυτό το θέμα και στέλνει το πρώτο μήνυμα: ότι δηλαδή, οι εποχές του εύκολου, γρήγορου κέρδους, και οι εποχές στις οποίες έκανες αποτίμηση της όποιας προσπάθειας λίγο μετά την εκκίνησή της, είναι εποχές τις οποίες πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας και να δουλέψουμε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επιμονή για να φέρουμε σε βάθος χρόνου τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την φυσιογνωμία ενός προορισμού –και κυρίως αυτό που έχει στην αντίληψή του ο μέσος πελάτης, ο καταναλωτής, ο δυνητικός επισκέπτης μας. Είναι μια δουλειά επίπονη. Νομίζω ότι έχουμε όλο το ανθρώπινο υλικό εδώ στην Ρόδο και η πρώτη σημερινή συνάντηση έχει εκπροσώπους τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους εργαζόμενους, ώστε να αποτυπώσουν και οι ίδιοι τις δικές τους παρατηρήσεις πάνω στο σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να είναι συλλογική η απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε. Δεν είναι εποχές για μοναχικές…. διαδρομές. Η ανάγκη δημιουργεί αυτή την πρώτης τάξεως ευκαιρία, μαζί με την πολιτική βούληση σε όλα τα επίπεδα. Εδώ είμαστε για να δούμε αν θ’ αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία ή όχι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου