Παρακολουθώντας την πορεία του Πρωθυπουργού σε όλη την πολιτική πορεία του, οι ομοιότητες με τον Κρόνο, όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία είναι συνταρακτικές.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006, προτείνεται από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέκο Αλαβάνο, ως υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Αθηναίων και παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις πολλών στελεχών του κόμματος, επιβάλλεται από τον «πολιτικό του πατέρα».

Τον Φεβρουάριο του 2008, ο Αλέκος Αλαβάνος τού δίνει το δαχτυλίδι της διαδοχής και τον στηρίζει για την προεδρία του κόμματος, με ανθυποψήφιο τον Φώτη Κουβέλη.

Το 2009 τρώει τον «πολιτικό του πατέρα» και τον ωθεί σε έξοδο από το κόμμα.

Το 2014, παρά τη συμπόρευση με τον ανθνυποψήφιο για την προεδρία του «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ» Φώτη Κουβέλη, τον αφήνει εκτός συνδυασμών.

Τον Νοέμβριο του 2016, σε μια συνέντευξή του, ο Αλέκος Αλαβάνος δηλώνει: «Μετάνιωσα που έχρισα τον Τσίπρα πρόεδρο του Συνασπισμού. Αλλά κι ο Χριστός είχε τον Ιούδα μαθητή του»

Εκμεταλλεύεται στη συνέχεια την οικονομική κρίση και τα μνημόνια και δημιουργεί τη δική του ηγετική ομάδα, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό με ψεύτικες υποσχέσεις. Γαλουχεί τα δικά του πολιτικά παιδιά και όπως ο Κρόνος, φοβούμενος την εξουσία και την καρέκλα του, αρχίζει να «τρώει» όποιον θεωρεί επικίνδυνο.

Αλησμόνητες οι εμφανίσεις με τους στενούς του συνεργάτες Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου και δεκάδες άλλους που τώρα είναι απέναντί του. Ο κοινός τους σχεδιασμός ήταν τότε να στριμώξουν τη Γερμανία, να εξουδετερώσουν τους «γερμανοτσολιάδες», να συνεργαστούν με χώρες της Λατινικής Αμερικής και να κάνουν την Ελλάδα πειραματόζωο της ανικανότητάς τους. Ο σχεδιαστής της φίμωσης του τύπου και δεξί χέρι του Τσίπρα, Νίκος Παππάς, αναζητούσε στήριγμα από τη Βενεζουέλα και αφού απέτυχαν παντού και έκαναν την Ελλάδα περίγελο σε όλο τον κόσμο, στη συνέχεια διόρισε και τον πατέρα του, για να «σώσει» τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Ξεχνάμε τα πήγαινε-έλα Τσίπρα και Λαφαζάνη από Κίνα και Ρωσία για να εξασφαλίσουν δάνεια, ρισκάροντας ακόμη και την παραμονή της χώρας στο ευρώ; Με τη συμπεριφορά του έδειξε, ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πως έγινε πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Μάλλον πίστευε ότι βρισκόταν  ακόμα σε περιόδους σχολικών καταλήψεων,  το μοναδικό που γνώριζε να κάνει καλά. Δυστυχώς, την απειρία και την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα τις πληρώνουν για αρκετά χρόνια οι Ελληνες, ακόμα κι όταν οι σημερινοί κυβερνώντες θα αποτελούν για την νεότερη ελληνική ιστορία, μια κακή παρένθεση.

Όταν συνειδητοποίησε τους κινδύνους και τις περιπέτειες στις οποίες έβαλε τη χώρα, φοβήθηκε και αντί να ζητήσει συγγνώμη, «έφαγε» τα πολιτικά του παιδιά. Πρόσφατα, η σύζυγος του πρωθυπουργού δήλωσε σε συνέντευξή της ότι σε κάθε επέτειο του δημοψηφίσματος κλαίει από θυμό. Αυτό είναι το λιγότερο… Οι Ελληνες, με την ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης, κλαίνε καθημερινά.

Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, ο Κρόνος- Τσίπρας, αποφάσισε να φάει και τα επικίνδυνα παιδιά των άλλων κομμάτων, σχεδιάζοντας με τη μυστική και επικίνδυνη διπλωματία που ακολουθεί, να διεμβολίσει την εκλογική βάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να ανακτήσει τη χαμένη του δημοτικότητα. Δεν δίστασε να παίξει ακόμα και με τα εθνικά θέματα.

Χειρίστηκε με απίστευτη προχειρότητα ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως το «Σκοπιανό», χωρίς να ενημερώσει τα κόμματα, ώστε να χαραχθεί μια εθνική γραμμή και να υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση. Στο πλαίσιο των σκοπιμοτήτων και της ιδιοτέλειάς του, επισκέφθηκε με ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο για να τον… ενημερώσει. Θεσμικό ατόπημα χειρίστης μορφής για επικοινωνιακούς λόγους. Το επόμενο βήμα, είναι να τον δούμε την Μεγαλοβδομάδα στην εκκλησία να ψάλλει στους εσπερινούς.

Και αφού δεν του βγήκε ούτε το «Σκοπιανό» όπως με κουτοπονηριά σχεδίασε, ρίχνει τώρα τη λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος. Η Κυβέρνηση Τσίπρα  επέλεξε, αντί να διευκολύνει τη Δικαιοσύνη στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, να το χρησιμοποιήσει για να στοχοποιήσει πολιτικούς της αντιπάλους. Επέλεξε την κατασκευή μιας άθλιας σκευωρίας, που έχει μόνο σκοπό να προστατέψει τους δικούς της ανθρώπους και να πλήξει τους αντιπάλους της.

Πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα δεν είναι, όπως θα ᾽πρεπε, η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, αλλά η εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων, πρακτικές που απομακρύνουν τη χώρα από κάθε έννοια πολιτικής κανονικότητας και που συναντά κανείς σε καθεστώτα αυταρχισμού.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που αναλογούν. Να διεκδικήσουμε από την εταιρεία τη ζημιά, που προκάλεσε στον κρατικό προϋπολογισμό. Να εγκαταστήσουμε εκείνες τις θεσμικές δικλείδες, που θα εξασφαλίσουν ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον. Αυτό θα έπρεπε να είναι το μέλημα της Κυβέρνησης.

Κι επειδή όλα έχουν ένα τέλος, πλησιάζει η στιγμή που, όπως ο Κρόνος εξουδετερώθηκε από τους δικούς του, έτσι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα απομονωθεί από τον ελληνικό λαό και θα απαλλαγεί η χώρα από την μεγαλύτερη πολιτικά ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

Παύλος Μπακίρης

Πρόεδρος Ν.Ο Δωδ/σου ΝΔ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ