Ρεπορτάζ

«Ξεφούσκωσε» η υπόθεση των μελών σπείρας που υποσχόταν διαγραφή οφειλών στην ΔΕΗ

«Ξεφούσκωσε» χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενους για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη από κοινού και κατά μόνας, τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα από δράστες που ενεργούν απάτες κατ’ επάγγελμα εκ της οποίας το περιουσιακό όφελος υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση, τους εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση της δήθεν διαγραφής οφειλών από λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Στην υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο Π. Δ. του Χ. 41 ετών, με καταγωγή από την Κρήτη στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος εξακολουθητικής απάτης ενώ για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή κρίθηκαν ένοχοι οι Θ. Δ. του Γ. 47 ετών, Π. Σ. του Ν. και 28 ετών και B. A. του G. 42 ετών, υπήκοος Μολδαβίας στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.
Αναμενόμενη ήταν εξάλλου η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία κρίθηκαν αθώοι στην υπόθεση η Κ. Ά. του Γ. 47 ετών και Μ. Σ. του Π. 53 ετών.
Ο 41χρονος, εντόπιζε πρόσωπα που είχαν οφειλές προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε και προσποιούμενος ότι τυγχάνει νόμιμος και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας “ELPEDISON”, η οποία είναι εναλλακτική πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος στο καταναλωτικό κοινό έναντι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Δ.Ε.Η. Α.Ε. παρίστανε ψευδώς και μάλιστα με πειθώ και φορτικότητα ότι είχε την δυνατότητα να προβαίνει σε διακανονισμό ή και διαγραφή οφειλών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε. έναντι καταβολής μέρους μόνο του συνολικά οφειλόμενου ποσού, καθώς και να μεσολαβεί στην σύναψη νέων ευνοϊκών για τους παθόντες συμβάσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με την εταιρία “ELPEDISON”.
Οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, που κρίθηκαν ένοχοι, του παρείχαν άμεση συνδρομή στην απάτη.
Έχουν προκύψει 28 περιπτώσεις θυμάτων της οργάνωσης, ενώ περαιτέρω, ο
πρώτος φέρεται να εξαπάτησε και έναν ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.
Κατηγορούνται ότι έχουν προσπορίσει συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 64,550€ και ότι αποπειράθηκαν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 25.147€, με αντίστοιχη βλάβη των παθόντων.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής, Σταύρος Παναγιωτακόπουλος, Μ. Ελευθερόπουλος, Κώστας Ταμπάκης και Κάντια Πολυχρόνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου