Ειδήσεις

Ουκρανία: Πτώχευση για τον “News Travel”- συνεργαζόταν με Ρόδο και Κω

Έχουμε την προσοχή μας περισσότερο στραμμένη στη Ρωσία – και δικαίως – αλλά ας μην ξεχνάμε και τη γειτνιάζουσα, αυτής, Ουκρανία που μέχρι προ ενός έτους ήταν μία από τις ανερχόμενες νέες «ελπίδες» του ελληνικού τουρισμού. Πριν από λίγες ώρες, πτώχευσε ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους ( προ κρίσης) tour operators της χώρας, το News Travel, το οποίο διακινούσε αρκετές δεκάδες χιλιάδες πελάτες σε πάνω από 30 προορισμούς εξωτερικού και φυσικά με πολύ μεγάλη κίνηση και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ουκρανίας.
Στην Ελλάδα, το News Travel συνεργαζόταν με αρκετά ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Χαλκιδική και Κέρκυρα.

Προφανώς, λόγω και της περιόδου που επήλθε η πτώχευση, κάποιος άμεσος αντίκτυπος σε επίπεδο επισκεπτών σε αριθμούς που να προκαλούν ανησυχία δεν υφίσταται. Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο οφειλών που ενδεχομένως υπάρχουν προς ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, για αυτό το θέμα ακόμα δεν έχουμε κάποια στοιχεία ή κάποιες πληροφορίες να μεταφέρουμε, αυτήν τη στιγμή.

Στο site του tour operator έχει αναρτηθεί η “κλασσική” ανακοίνωση διακοπής της λειτουργίας, ως αιτίες αναφέρονται η δραματική μείωση της ζήτησης για ταξίδια και γενικά η όλη πολιτική και οικονομική κατάσταση και δίνονται οδηγίες και πληροφορίες για όσους βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο εξωτερικό ή πρόκειται να ταξιδέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και πληροφορίες για συνεργάτες και προμηθευτές.

tourismlobby

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου