Ειδήσεις

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει η Κρεμαστή

Θέματα σχετιζόμενα με τη δημοτική ενότητα Κρεμαστής τέθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κυριακούλης, ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Κρεμαστής κ. Νίκος Κεφαλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη συνάντηση τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
«Ζητήσαμε από το δήμαρχο να προχωρήσουν τα έργα και να τελειώσουν οι μελέτες. Ένα από αυτά τα έργα είναι η βιβλιοθήκη της Κρεμαστής. Μεγάλο θέμα για μας είναι το ποτάμι της Κρεμαστής. Δεν κληθήκαμε όμως στην σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια και δεν καταφέραμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας», δήλωσε ο κ. Νίκος Κεφαλάκης και πρόσθεσε πως επιβάλλεται να γίνει εκβάθυνση του ποταμού γιατί όταν βρέχει η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα.
Σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του δημάρχου για τη μη συμμετοχή των μελών του συμβουλίου της κοινότητας στη σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα, ο κ. Κεφαλάκης δήλωσε:
«Δεν είναι θέμα και αρμοδιότητα του δημάρχου η πρόσκληση. Το κάλεσμα έπρεπε να γίνει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για έργα του τομέα της παιδείας. Το γεγονός ότι δεν λειτούργησε και κινδυνεύει να καταργηθεί το 2ο δημοτικό σχολείο Κρεμαστής ο κ. Κεφαλάκης θεώρησε ως αποτυχία του προγράμματος για την παιδεία στην περιοχή του.
Στην επιστολή που παρέδωσε ο κ. Ν. Κεφαλάκης στο δήμαρχο για να τον ενημερώσει για τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή του, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Κύριε Δήμαρχε,
παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε τα έργα που
βρίσκονται σε εξέλιξη να αποπερατωθούν και μελέτες που είναι υπό σύνταξη να
ολοκληρωθούν.
– Η Βιβλιοθήκη Κρεμαστής, εδώ και τρία χρόνια εγώ προσωπικά αλλά και το συμβούλιο προσπαθούμε, εργαζόμαστε και αγωνιούμε για την περαιτέρω εξέλιξη και την ολοκλήρωση της αναστήλωσή της. Απώτερος σκοπός μας είναι να δούμε το έργο ολοκληρωμένο, επισκέψιμο και να προσελκύει τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Κοινότητας μας. Ο εργολάβος κ. Καμπαστάνας Θεόδωρος δε συνεχίζει τις εργασίες, λόγω μη τοποθέτησης των κουφωμάτων των οποίων ο διαγωνισμός ήταν άγονος.
– Ο Κρεμαστενός ποταμός, από τον οποίο προκλήθηκαν πολλές καταστροφές στο οδικό, επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο της Κοινότητας μας κατά τη θεομηνία της 22-11-2013 και των έντονων καιρικών φαινομένων της 02-01-2014, δε συμπεριελήφθη στα αντιπλημμυρικά έργα που θα πραγματοποιηθούν από τα προγράμματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης σας επισημαίνουμε ότι τα κατεστραμμένα τμήματα των παραποτάμιων δρόμων δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων στις περιοχές αυτές, όπως και ότι επιβάλλεται να γίνει άμεσα η εκβάθυνση του τμήματος από τη γέφυρα Ασωμάτων μέχρι και την ακτή καθώς και η αποκατάσταση της παράκτιας ζώνης.
– Η ανέγερση του 2ου Νηπιαγωγείου Κρεμαστής, δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα για την υλοποίησή του, γιατί αν και η δική μας προσπάθεια ήταν τεράστια, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, δεν έθεσαν σε προτεραιότητα τις διαδικασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου και την ένταξή του σε ανάλογο πρόγραμμα.
– Το Λύκειο Κρεμαστής, διαθέτει τρεις αίθουσες προκατασκευασμένες και χρειάζεται άλλες δύο. Επίσης αν και ζητήσαμε εδώ και αρκετούς μήνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες την προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, δεν έχουν προβεί ακόμα στις απαραίτητες ενέργειες.
– Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής, το οποίο ιδρύθηκε το έτος 2005, βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάργησή του. Αυτό δηλώνει την αποτυχία ως Κυβερνώσα Αρχή στα θέματα και προγράμματα παιδείας για την Κρεμαστή. Σας ενημερώνουμε ότι το 1ο Δημοτικό Σχολείο έπαθε ασφυξία. Είναι επιτακτική η ανάγκη ενοικίασης κτίσματος το οποίο να είναι κατάλληλο για διδακτήριο, ώστε να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής και να είναι καλύτερη η λειτουργία του σχολείου και η ασφάλεια αλλά και η καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών.
– Μεσαιωνικό Κάστρο Κρεμαστής: Η στατική μελέτη δεν ολοκληρώθηκε. Η ένταξή
του σε πρόγραμμα χρειάζεται τη δική σας μεσολάβηση.
– Το Κοινοτικό γήπεδο Κρεμαστής, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Οι τουαλέτες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και οι εξέδρες έχουν πολλά στατικά προβλήματα. Ο ΔΟΠΑΡ και οι Τεχνικές Υπηρεσίες πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, διότι μετά από επανειλημμένες οχλήσεις και αποστολή εγγράφων, δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση και συντήρησή του.

– Για την προστασία των ακτών από τη διάβρωση, οι όροι για την ανάθεση μελέτης είναι έτοιμοι από το Λιμενικό Ταμείο, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για την ένταξη σε Πρόγραμμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου