Ειδήσεις

Συντηρητική κατάσχεση όλων των λογαριασμών του Δήμου!

Σε συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τρίτου και συγκεκριμένα στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της «EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.», όλων των λογαριασμών του Δήμου Ρόδου, προς εξασφάλιση απαίτησή της, από αμετάκληση απόφαση καθορισμού τιμής απαλλοτρίωσης και διαταγής πληρωμής, που ακολούθησε, μέχρι του ποσού 1.789.277,40 €, προχώρησε γνωστή ζωγράφος.
Η συνολική οφειλή του Δήμου συμπεριλαμβανομένων των εξόδων και της δικαστικής δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 1.807.369,40 € νομιμότοκα – πλην των κονδυλίων των τόκων – από της επιδόσεως μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.
Ο Δήμος Ρόδου είχε τη δυνατότητα να ρυθμίσει από το έτος 2011 το όλο ζήτημα μέσω κονδυλίων από το Πράσινο Ταμείο που διέθετε το ΥΠΕΚΑ. Παρότι είχε προταθεί από την πλευρά της ζωγράφου να εντάξει την οφειλή που εκκρεμούσε τότε σε επίπεδο Εφετείου Δωδεκανήσου, με την έκδοση τελεσίδικης απόφασης υπέρ της, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν το έπραξε και διαμήνυσε ότι θα συνέχιζε το δικαστικό αγώνα!!
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει μάλιστα το γεγονός ότι από την 27η Ιανουαρίου 2012 η νομική υπηρεσία είχε εισηγηθεί στο δήμαρχο, στον αντιδήμαρχο Οικονομικών και στον αντιδήμαρχο πολεοδομικού σχεδιασμού, να επιδιώξει την άρση της αναγκαστικής απαλλοτριώσεως του ακινήτου, που είχε κηρυχθεί από το έτος 1973(!!!) αλλά και των παρακειμένων αυτού, είτε με την εφαρμογή των κανόνων του ισχύοντος Σχεδίου Πόλεως είτε με την τροποποίηση του ισχύοντος σχεδίου πόλεως ώστε να τεθεί ο συγκεκριμένος χώρος εκτός σχεδίου και να απαλλαγεί ο Δήμος από την υποχρέωση καταβολής της αποζημιώσεως.
Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Γιαννιού.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου