Ρεπορτάζ

713 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο, στο 11μηνο του 2017! Αναλυτικά στοιχεία

Συγκλονιστικά στοιχεία για τους τραυματίες από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώθηκαν στη Ρόδο κατά το 11μηνο του 2017, παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα στην επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε ο τομέας ΕΚΑΒ Ρόδου, με θέμα «Τροχαία ατυχήματα: πρόληψη και αντιμετώπιση», στο Νοσοκομείο.
Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία παρέστη αρκετός κόσμος ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα τροχαία ατυχήματα, την πρόληψή τους, τις συνέπειές τους, αλλά και την αντιμετώπισή τους στην σκηνή του συμβάντος, μέσα από το πρίσμα των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, σε μια κοινή προσπάθεια, που στόχο έχει την μείωση των τραγικών περιστατικών που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στην ημερίδα και τα οποία δημοσιοποιεί σήμερα η «δημοκρατική», από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 μεταφέρθηκαν 713 (!) τραυματίες από τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο με τα περισσότερα να καταγράφονται εντός πόλεως! Συνολικά στην πόλη της Ρόδου σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα και χρειάστηκε να μεταφερθούν 264 τραυματίες στο Νοσοκομείο και αμέσως μετά ακολουθεί εθνική οδός Ρόδου-Λίνδου με 104 τραυματίες από τροχαία στο 11μηνο του έτους. Τρίτο σημείο στο νησί που έχει καταγραφεί ως «καρμανιόλα» είναι η Εθνική Οδός Ρόδου-Καμείρου με 96 τραυματίες από τροχαία, στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι μήνες με τα περισσότερα τροχαία το 2017 είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος όπου καταγράφηκαν 82, 116, 114 και 96 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2016 είχαν καταγραφεί 79, 103, 118 και 101 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα, αντίστοιχα. Συνολικά το έτος 2016 είχαν καταγραφεί στο νησί 764 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
Και το 2015 όμως, κατά τους ίδιους μήνες είχε σημειωθεί μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων με 827 συνολικά τραυματίες. Ειδικότερα τον Ιούνιο είχαν καταγραφεί 88 τραυματίες από τροχαία, τον Ιούλιο 98, τον Αύγουστο 96 και τον Σεπτέμβριο 98. Συνολικά το έτος 2015, το ΕΚΑΒ είχε μεταφέρει στο Νοσοκομείο της Ρόδου 827 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, από τους 713 τραυματίες του έτους 2017, οι 538 ήταν ημεδαποί (ποσοστό 75%) και οι 175 αλλοδαποί (ποσοστό 25%).
Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, σημειώνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της αύξησης των οχημάτων τους δρόμους με αποτέλεσμα η κίνηση να πυκνώνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «δ», από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο τα ατυχήματα αυξάνονται κατακόρυφα, όπως προκύπτει από τον αριθμό των τραυματιών που παρέλαβε το ΕΚΑΒ Ρόδου και μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί, πως στα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνονται και όσοι τραυματίες έχουν καταλήξει στο Νοσοκομείο ή παρελήφθησαν νεκροί, από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου