ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη το βράδυ της Τετάρτης – Τι συζήτησαν

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΟΑλέξης Τσίπρας συνά­ντησε το βράδυ της Τετάρ­της τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασ­σε­λάκη.

Πηγές κοντά στην κ. Τσίπρα, ανέ­φε­ραν σχετικά με τη συνά­ντηση:

«Ο Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης τηλε­φώ­νησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συνα­ντη­θούν για να ανταλ­λά­ξουν σκέψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αντα­πο­κρί­θηκε θετικά και δέχθηκε χθες το από­γευμα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολι­τικό του γραφείο.

Στη συνά­ντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθι­μο­τυ­πική της εκλογής του νέου Προ­έ­δρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαι­ρία να εκφρά­σει την ανη­συ­χία του για τη συνε­χό­μενη ένταση στο εσω­τε­ρικό της Αξιω­μα­τι­κής Αντι­πο­λί­τευ­σης.

Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιό­πι­στη αντι­πο­λί­τευση απέ­να­ντι στην κυβέρ­νηση Μητσο­τάκη, όσο όμως και ενόψει των επι­κεί­με­νων ευρω­ε­κλο­γών.

Ενότητα που μπορεί να δια­φυ­λα­χθεί μόνο με την πιστή τήρηση του κατα­στα­τι­κού και τη χάραξη πολι­τι­κού σχε­δια­σμού εξω­στρέ­φειας από τα όργανα του κόμ­μα­τος που πρέπει να λει­τουρ­γή­σουν χωρίς απο­κλει­σμούς και με συμπε­ρι­λη­πτική για όλες τις απόψεις διάθεση».

Η συνά­ντηση των δύο – η πρώτη μετά το τετ α τετ στη Βουλή έπειτα από τις εσω­κομ­μα­τι­κές εκλογές – έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη θυελ­λώδη συνε­δρί­αση της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνο­δεύ­τηκε από τη διά­σπαση της παρά­τα­ξης, με την απο­χώ­ρηση της «Ομπρέ­λας» και τους φόβους για περαι­τέρω απόνερα στην Κου­μουν­δού­ρου.

Παράλ­ληλα, στο εσω­κομ­μα­τικό κάδρο τα τελευ­ταία 24ωρα βρί­σκε­ται και η δήλωση του νέου προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ για το «μαξι­λάρι» της κυβέρ­νη­σης της περιό­δου 2015-2019, που προ­κά­λεσε νέες σφοδρές ανα­τα­ρά­ξεις, καθώς, επι­χει­ρώ­ντας να «καρ­φώ­σει» τον Ευκλείδη Τσα­κα­λώτο, αμφι­σβή­τησε τον πυρήνα της οικο­νο­μι­κής πολι­τι­κής του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Είχε προη­γη­θεί, προχθες, και το δείπνο Τσίπρα – Σακελ­λα­ρίδη στη Νέα Σμύρνη, το οποίο, παρότι υπο­βαθ­μί­στηκε ως προς την πολι­τική του σημασία από το περι­βάλ­λον του πρώην πρω­θυ­πουρ­γού, είναι σαφές ότι ήλθε σε χρόνο κάθε άλλο παρά… ουδέ­τερο.

Οι «6+6»

Από την πλευρά τους, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», την Κυριακή το από­γευμα θα συνε­δριά­σουν οι «6+6», ώστε να κατα­λή­ξουν εάν και πότε θα πατή­σουν το «κουμπί της εξόδου» από το κόμμα. Τις τελευ­ταίες ώρες γίνο­νται προ­σπά­θειες κατευ­να­σμού των πνευ­μά­των από την πλευρά της ηγεσίας.

Ο Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης στη συνε­δρί­αση του Εκτε­λε­στι­κού Γρα­φείου επέ­μεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπεί­ρωση σε αυτή τη δύσκολη για το κόμμα συγκυ­ρία, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας». Τόνισε, δε, την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ ως ισχυρής αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, που θα συνε­χί­σει να εκφρά­ζει τη λαϊκή βούληση και εντολή.

Συμ­βι­βα­στι­κές κινή­σεις γίνο­νται, όπως είχαν γίνει και με στελέχη της «Ομπρέ­λας», χωρίς όμως απο­τέ­λε­σμα. Οι δύο γραμ­μα­τείς, η Ράνια Σβίγκου με τον Γιώργο Βασι­λειάδη, συνα­ντή­θη­καν την Τρίτη το πρωί για καφέ με τον Νάσο Ηλιό­πουλο και τον Αλέξη Χαρίτση. Φέρεται πως είναι σε επαφές και με άλλους βου­λευ­τές από το «μπλοκ» Αχτσιό­γλου, όπως τη Θεανώ Φωτίου, με την οποία μίλησαν τηλε­φω­νι­κώς, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες. Δύο ακόμη στελέχη του κόμ­μα­τος παραι­τή­θη­καν. Ο Αρι­στεί­δης Μπαλτάς, που μίλησε για «πολι­τικό μηδέν», και ο Νίκος Τόσκας.

Πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.