Ειδήσεις

Αλέξανδρος Βασιλικός: Η τάση από τη βρετανική αγορά για το 2022 είναι σαφώς θετική

Για την τουριστική ζήτηση που καταγράφεται ενόψει του 2022, κυρίως από τη βρετανική αγορά με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο «World Travel Market», μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός.

«Για εμένα δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσουμε να κάνουμε προβλέψεις για του χρόνου. Η τάση είναι θετική, είναι σαφώς θετική. Υπάρχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας και σίγουρα αυτή τη στιγμή βλέπουμε και τις αποφάσεις που παίρνονται μέχρι τώρα για τα αεροπορικά slots, άρα και τις διαθέσιμες θέσεις προς τη χώρα να είναι ανοδικές. Τώρα το πώς θα γεμίσουν τα αεροπλάνα σε 4-5-6 μήνες από τώρα, αυτό κανένας δεν μπορεί να το ξέρει, αλλά το γεγονός ότι ξεκινάμε με αυτή τη θετική εικόνα μας γεμίζει με αισιοδοξία», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΞΕΕ.

«Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας χειμώνας μπροστά στον οποίο καλούνται να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα ορεινά ξενοδοχεία, μέσα σε ένα εξακολουθητικά περιβάλλον COVID, άρα έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά. Εχουμε ακόμα δουλειά μπροστά. Πρέπει να συνεχίσουμε να καλυτερεύσουμε τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας κατ’ αρχάς για λόγους δημόσιας υγείας και κατ’ επέκταση και για την οικονομία. Εγώ δεν θα ήθελα να κάνω προβλέψεις. Σας λέω ότι είναι πολύ θετικό το κλίμα και ότι υπάρχει μία δυναμική πολύ καλή προς τη χώρα μας. Από την υγειονομική διαχείριση θα εξαρτηθεί κυρίως το πώς θα πάμε του χρόνου», λέει ο Αλέξανδρος Βασιλικός.

«Υπάρχει, όντως, μια πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για εναλλακτικά πράγματα. Για πρώτη φορά ταξίδεψαν στο Λονδίνο οι ελληνικές start-ups και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε την εκτόνωση από πλευράς ζήτησης. Ο κόσμος διψά για καινούργια πράγματα και είναι πολύ σημαντικό, προερχόμενοι σε τέτοιες εκθέσεις, όχι μόνο να δείχνουμε αυτά που ξέρουμε όλοι και παραπέμπουν και στα κλασικά πακέτα, αλλά να δείχνουμε και μια χώρα η οποία εξελίσσεται, μια χώρα η οποία καινοτομεί και μια χώρα η οποία πρωτοπορεί», καταλήγει ο πρόεδρος του ΞΕΕ.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου