Ο ύποπτος βομβιστής Αχμάντ Αλ Μοχάμεντ κατάφερε να “τρυπώσει” στην Ευρώπη ως πρόσφυγας από τη Συρία. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Daily Mail, αυτό συνέβη γιατί κανείς δεν τον σταμάτησε στα ελληνικά νησιά. «Σε κάθε άνθρωπο που φτάνει στην Ελλάδα δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του», παραδέχθηκαν χθες Έλληνες αξιωματούχοι.

Τα έγγραφα δείχνουν πως ο άνδρας συνελήφθη στη Λέρο, αφού σώθηκε από μια ναυαγισμένη σχεδία γεμάτη με μετανάστες, αλλά στη συνέχεια του δόθηκε άδεια που του επέτρεπε να πάρει πλοίο για την ηπειρωτική Ευρώπη.

Η συγκλονιστική ευκολία με την οποία εν δυνάμει τρομοκράτες είναι σε θέση να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη, γράφει η Daily Mail, έχει προκαλέσει μια νέα συζήτηση για την πολιτική των ανοικτών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο τρομοκράτης ήταν σε θέση να ταξιδέψει μέσω Βαλκανίων, και να περάσει από τα σημεία ελέγχου στη Σερβία και την Κροατία, πριν ξεκινήσει για τη Βόρεια Ευρώπη.

Στην Ελλάδα αναγνώρισαν το διαβατήριο που χρησιμοποίησε, το οποίο βρέθηκε κοντά στο σώμα του στον τόπο της επίθεσης του Stade de France.

Οι Γάλλοι δεν έχουν επιβεβαιώσει τη σύνδεση των προσφύγων, αλλά ο υπουργός μετανάστευσης στην Ελλάδα, Γιάννης Μουζάλας, χθες το βράδυ είπε ότι ο Αλ Μοχάμεντ θεωρήθηκε ότι είναι τρομοκράτης.

thetoc.gr

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ