- Η Ένωση Ξενοδόχων Κω προετοιμάζεται για εκλογές με την Πρόεδρο Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου να επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά της και να αναδεικνύει τα ζητήματα του κλάδου.
- Η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2026, με απολογισμό και αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση.
- Η κ. Τριανταφυλλοπούλου τόνισε την ανάγκη επίλυσης κρίσιμων θεμάτων όπως η φορολογία, η ρύθμιση του Airbnb και η διαχείριση του φόρου κλιματικής αλλαγής.
- Επιπλέον, επισήμανε προβλήματα στην καθαριότητα και την αστική συγκοινωνία, ζητώντας βελτίωση και επέκταση των δρομολογίων σε όλες τις περιοχές της Κω.
Σε τροχιά εκλογών βρίσκεται η Ένωση Ξενοδόχων Κω, με την Πρόεδρο, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, να επιβεβαιώνει την εκ νέου υποψηφιότητά της και να δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας. Μιλώντας για τις αρχαιρεσίες σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η κ. Τριανταφυλλοπούλου αναφέρθηκε στα κρίσιμα θεσμικά και καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, υπογραμμίζοντας πως η Ένωση δεν αποτελεί μια κλειστή ομάδα, αλλά διαθέτει ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα.
Η ετήσια Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 17:00 στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «MARITINA» στο κέντρο της πόλης της Κω, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας η διαδικασία θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα στις 17:30 στον ίδιο χώρο, περιλαμβάνοντας τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ, ενημέρωση από την Πρόεδρο Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για τα τρέχοντα ζητήματα και τον προϋπολογισμό, καθώς και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.
Αναφερόμενη στα φλέγοντα θέματα του κλάδου, η κ. Τριανταφυλλοπούλου στάθηκε στην κοινή επιστολή που έχει καταθέσει η ΠΟΞ στον Πρωθυπουργό, η οποία περιλαμβάνει πέντε καίρια ζητήματα: τα φορολογικά, τη ρύθμιση γύρω από το Airbnb, καθώς και τη διαχείριση του φόρου κλιματικής αλλαγής στην τοπική κοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «όλοι μένουμε στις διαπιστώσεις, αλλά πρέπει να πάρουμε το μέρος που μας ανήκει στην πραγματοποίηση ορισμένων λύσεων».
Σε τοπικό επίπεδο, η Πρόεδρος σχολίασε τα ζητήματα της καθαριότητας και των αστικών συγκοινωνιών. Σημείωσε ότι παρά τη βελτίωση στα ξενοδοχεία και την τακτική συνεργασία με τον Δήμο και τους φορείς (πράκτορες, ταξί κ.λπ.), υπήρξαν καθυστερήσεις στην προγραμματική σύμβαση για τη γενικότερη καθαριότητα.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα της αστικής συγκοινωνίας, θέτοντας το ερώτημα γιατί αυτή περιορίζεται αποκλειστικά στη δημοτική ενότητα της Κω και δεν επεκτείνεται τοπικά και στις υπόλοιπες περιοχές. Φέροντας ως παράδειγμα το Μαστιχάρι, σημείωσε την ανάγκη να υπάρχουν τοπικά δρομολόγια ώστε οι επισκέπτες και οι κάτοικοι να μπορούν να μετακινούνται εύκολα. Παράλληλα, έγινε αναφορά στη φέρουσα ικανότητα, στη μελέτη του ΚΩΑΝ και στη μελέτη για το DMO από το Υπουργείο Τουρισμού, τονίζοντας ότι οι μελέτες υπάρχουν και πρέπει να αξιοποιηθούν.
Ερωτηθείσα για τις υποψηφιότητες στις επερχόμενες εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η κ.
Τριανταφυλλοπούλου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους, σημειώνοντας ότι από την Κω είναι η κυρία Σβύνου, ενώ αναφέρθηκε τιμητικά και στον πρόεδρο της ΠΟΞ, κύριο Χατζή, υπογραμμίζοντας τη στενή και συνεχή επικοινωνία που διατηρεί ο κλάδος σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ρεπορτάζ Μαρία Πολίτου
Πηγή: kostv.gr







Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.