Ειδήσεις

Στεφάνι από τον Χαράλαμπο Κόκκινο στο Πολυτεχνείο

Στεφάνι κατέθεσε στο Πολυτεχνείο ο Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής κλιμακίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), ως ελάχιστο φόρο τιμής στην εξέγερση και τους αγώνες του λαού μας για την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε.

Στο μήνυμά του ο κ. Κόκκινος αναφέρει:

• «ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ»

• Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επίκαιρο και διαχρονικό

Συμπληρώνονται 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που έγινε το Νοέμβριο του 1973. Ο ελληνικός λαός με μπροστάρη τη νεολαία του και με συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Εθνική Ανεξαρτησία» και «Κάτω η Χούντα» πάλεψε για την επαναφορά της δημοκρατίας στον τόπο που τη γέννησε. Ο ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη ενάντια στον ολοκληρωτισμό, ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν το αγαθό της ελευθερίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σήμερα, ο λαός μας αγωνίζεται να διαφυλάξει την εθνική του ανεξαρτησία έχοντας απέναντι του μνημονιακές πολιτικές (με τις οποίες δεσμεύτηκε η χώρα μας μετά το διάγγελμα Παπανδρέου από το Καστελόριζο το 2010) και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας. Την ίδια ώρα καταβάλλει μέγιστες προσπάθειες να στηρίξει τους “πυλώνες” του κοινωνικού κράτους, όπως η δημόσια Παιδεία και η δημόσια Υγεία. Αγωνίζεται ενάντια στο λαϊκισμό, στις ακραίες και επικίνδυνες διακηρύξεις και δίνει μάχη να βγει από τη κρίση και να υπάρξει εθνική ανάταση.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες με συνεπείς και συνεχείς αγώνες περιφρουρούν τη Δημοκρατία και απομονώνουν τη βία και τον ολοκληρωτισμό απ΄ όπου και αν προέρχεται. Οι ιστορικές ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στέλνουν επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου