Ειδήσεις

Η Ελλάδα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς των Βρετανών

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση ως η χώρα με το καλύτερο φαγητό για τους Βρετανούς. Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα που ανατέθηκε από το National Geographic.

Οι Millennials είναι πιο τολμηροί στον τρόπο διατροφής τους από τους Baby Boomers. Συγκεκριμένα, τρώνε περισσότερο ξένο φαγητό και πειραματίζονται στην κουζίνα του σπιτιού τους με ασυνήθιστα συστατικά.

Kατά τη διάρκεια μιας μέσης εβδομάδας μόνο το 36% των τροφίμων που κατανάλωναν άτομα ηλικίας 25-40 ετών είναι παραδοσιακά στη δική τους κουλτούρα.

7 στους 10 από τους Millennials λένε ότι μαγειρεύουν με σπάνια ή άγνωστα υλικά.
Το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα ηλικίας 57-75 είναι μόλις το 7%.
Περίπου 6 στους 10 Millennials αγαπούν το μαγείρεμα και το χρησιμοποιούν ως έναν εξαιρετικό τρόπο διαφυγής.

«Η έρευνα ήταν ενδιαφέρουσα για να δει κανείς τα διαφορετικά επίπεδα περιπέτειας όταν πρόκειται για φαγητό από γενιά σε γενιά», δήλωσε εκπρόσωπος του National Geographic.

Παρά το γεγονός ότι τα άτομα ηλικίας 25-40 ετών ήταν πιο τολμηρά στην κουζίνα στο σπίτι, δεν φέρονται το ίδιο όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.

Οι Millennials είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν σκόπιμα σε μια χώρα όπου το φαγητό είναι συναρπαστικό. Ωστόσο, όταν φτάσουν εκεί, είναι πιθανό να φάνε σε γνωστό εστιατόριο γρήγορου φαγητού.

Οι Gen Z είναι πιθανότερο να μοιραστούν την αγάπη τους για φαγητό με τους γύρω τους. Τα τρία τέταρτα λένε ότι είναι γνωστό ότι εισάγουν νέα πιάτα στα μέλη της οικογένειας.

Όταν ρωτήθηκαν τι θεωρείται «περιπετειώδες» όταν τρώνε στο εξωτερικό, η απάντηση ήταν ίδια για όλους. Η παραγγελία κάτι ασυνήθιστου από το μενού που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ πριν.

Η Ελλάδα στο top 10 κορυφαίων γαστρονομικών προορισμών των Βρετανών
Ιταλία
Βρετανία
Ινδία
Ελλάδα
Γαλλία
Αμερική
Ισπανία
Μεξικό
Ταϊλάνδη
Κίνα

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου