Ρεπορτάζ

Λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης σε γνωστή οικογενειακή εταιρεία της Ρόδου

Προσωρινή διαταγή με την οποία παρατείνεται η αναστολή λήψης μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας από αναγκαστική εκτέλεση εις βάρος γνωστής εταιρείας της Ρόδου και των εταίρων της εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου προσδιορίζοντας την συζήτηση σχετικής τους αίτησης για την 26η Ιανουαρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε μια ΑΕΒΕ και 3 εταίροι της κατά ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη, της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής τράπεζας, του ΕΦΚΑ και της ΑΑΔΕ.
Η ανώνυμη εταιρεία αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας οχημάτων, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και προσωρινή αδυναμία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της απέναντι στα πιστωτικά ιδρύματα.
Έχοντας την πραγματική βούληση, κατόπιν εξυγίανσης, να καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία της επιχείρησης και να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες και μη υποχρεώσεις της, σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ρύθμισης, ήδη έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο Ν. 4469/2017 για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών της.
Η αίτηση μετά την υποβολή της την 14η Νοεμβρίου 2019, αφού έγινε αποδεκτή από την ορισθείσα συντονίστρια και έλαβε χώρα ο έλεγχος πληρότητάς των απαραίτητων συνοδευτικών δικαιολογητικών και εγγράφων και εκδόθηκε βεβαίωση πληρότητας, διαπιστώθηκε εγκαίρως, ότι παραλείφθηκε εκ παραδρομής ένας προμηθευτής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Πρόκειται για μια δανειστρια εταιρεία, που κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης είχε απαίτηση κατά του πρώτου, ποσού ευρώ 18.302,36, δηλαδή ποσού που τον κατατάσσει στο 1,5% επί του συνόλου των απαιτήσεων, όπως είχαν σχηματιστεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Ενόψει του γεγονότος ότι η διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς μέσω του Ν. 4469/2017 είναι ιδιαίτερα σύνθετη και περίπλοκη, προβλέφθηκε από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η δυνατότητα διαγραφής των αιτήσεων με σκοπό την επανυποβολή για να διορθωθούν σφάλματα που εκ παραδρομής έγιναν.
Μέσα στο πλαίσιο της ανωτέρω διαδικασίας, η αίτησή, κατόπιν επανυποβολής της, βρίσκεται σήμερα εκ νέου στο στάδιο αυτόματης ανάκτησης δεδομένων από τρίτες πηγές.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Γιώργος Μαυρομάτης και Εριέττα Βενετσιάνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου