Την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους υπουργούς του, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου στη Βουλή. Έθεσε επίσης τους βασικούς στόχους της μεταμνημονιακής εποχής.

Πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, είπε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε ενότητα, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να να δρέψει τους καρπούς της προσπάθειας των τελευταίων 3,5 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η εισήγηση του Πρωθυπουργού δεν μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δε θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και ως εκ τούτου, δε θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα και προς τον Πάνο Καμμένο, αλλά και προς όλους τους υπουργούς και βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Όσο για την οικονομία και τους στόχους της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας τους παρουσίασε ως εξής:

Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό

Να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ

Εξέφρασε δε στο πλαίσιο αυτό την εκτίμηση, ότι το σχέδιο της ελληνικής Κυβέρνησης θα γίνει δεκτό από την ευρωπαϊκή επιτροπή .

Παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Έθεσε ως προτεραιότητα την εκκίνηση των διαδικασιών για την Συνταγματική αναθεώρηση στις αρχές Νοέμβρη, στη βάση των προτάσεων του Ιούλη 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ