Σήμερα θα απολογηθούν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου τα τρία μέλη οργανωμένης και με διαρκή δράση σπείρας διαρρηκτών, που εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική έρευνα και παρακολούθηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ως «εγκέφαλος» της σπείρας φέρεται ένας 38χρονος Γάλλος, στον οποίο είχε επιβληθεί τον Ιούνιο του 2016 ποινή κάθειρξης 7 ετών από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση, παράνομη είσοδο στη χώρα, χρήση πλαστού εγγράφου και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση με έναν 25χρονο Σύρο.
Στον τελευταίο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.
Εχουν συλληφθεί πέραν του Γάλλου ένας 19χρονος Αλγερινός κι ένας 33χρονος ημεδαπός, κάτοικος Ρόδου.
Στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, καταγγέλθηκαν από τις αρχές του μηνός Ιουνίου σωρεία διαρρήξεων και κλοπών σε δωμάτια ξενοδοχείων. Όμοια περιστατικά, με τον ίδιο τρόπο δράσης έχουν καταγγελθεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες των περιοχών του Αρχαγγέλου και κυρίως της Ιαλυσού.
Από την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών από τις κάμερες που διέθεταν κάποια ξενοδοχεία σε συνδυασμό με πληροφορίες που συλλέχθηκαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρεις δράστες οι δύο εκ των οποίων είχαν απασχολήσει παλιότερα τις αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών
Περί την 22.00 ώρα της 12ης Οκτωβρίου 2018 εντοπίστηκαν οι 3 κατηγορούμενοι και από την έρευνα προέκυψε ότι από τον μήνα Ιούνιο του έτους 2018 έως σήμερα, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αρχηγό τον Γάλλο και συνεργούς ως μέλη, άλλους δύο.
Σκοπός και πρόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η επανειλημμένη τέλεση του εγκλήματος της κλοπής και ο παράνομος πορισμός εισοδήματος, προσποιούμενοι τους τουρίστες ένοικους ξενοδοχείων. Μετέβαιναν σε αυτά χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα τα οποία ενοικίαζαν με πλαστά έγγραφα προκειμένου μην εντοπιστούν από τις διωκτικές αρχές, κινούνταν ανάμεσα σε πραγματικούς τουρίστες με αμφίεση που προσομοιάζει σε αυτούς και αφού διαπίστωσαν την απουσία των ενοίκων δωματίων, χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία που έφεραν μαζί τους είτε διαρρήγνυαν τις πόρτες των δωματίων είτε εισέρχονταν σ’ αυτά χωρίς ίχνη παραβίασης από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά ποσά, είδη ρουχισμού και χρηματοκιβώτια.
Ειδικότερα ο τρίτος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ανέμενε στο όχημα διαφυγής τους προκειμένου να εξασφαλίσει την άμεση απομάκρυνση από τον χώρο της κλοπής ενώ ο Γάλλος επέλεγε τους στόχους και εισέρχονταν στα δωμάτια είτε μόνος είτε με την συνδρομή του δεύτερου.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 24 κλοπές σε δωμάτια των ξενοδοχείων «SUN BEACH», «EMERALD», «BELAIR», «DODEKA», «BLUE HORIZON», «RAFAEL», «ΒΑΛΣΑΜΙΣ», «AREA BLUE», «ALEJANDRA», «EUROPA», «ΜΟΝ REPO», «ΜΑΝΟΥΣΟΣ», «PRINCESS FLORA» από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Ιαλυσό και μια οικία. Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής, Δημήτρης Ζιώγας και Μιχάλης Διάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ