Πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει η ΔΟΥ Ρόδου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018 με αποτέλεσμα να είναι για μία ακόμη φορά στις πρώτες θέσεις μεταξύ των υπολοίπων υπηρεσιών πανελλαδικά για τις επιδόσεις της.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, οι έλεγχοι στα νησιά κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, ξεπερνώντας μάλιστα τις αρχικές προσδοκίες, ενώ και οι εισπράξεις ξεπέρασαν επίσης ελαφρώς τους αρχικούς στόχους. Η συνέπεια αυτή των φορολογούμενων, συνδέεται προφανώς με την ένταση των ελέγχων αλλά και με την τόνωση της τοπικής οικονομίας λόγω της εντυπωσιακής αύξησης του τουρισμού.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Ρόδος συνέβαλε σε μεγάλο ποσοστό στην επιτυχία της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιώς, Νήσων και Κρήτης. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε η απόφαση της ηγεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Ρήγας Μπάρκουλας να παραμείνει για μία ακόμη θητεία στη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιώς, Νήσων και Κρήτης.
Ο κ. Μπάρκουλας έχει ηγηθεί υπηρεσιακά των ερευνών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής σε κρίσιμους τομείς όπως ο τουριστικός, εστίασης κ.ά. Στο ενεργητικό της υπηρεσίας που προΐσταται περιλαμβάνεται η αποκάλυψη των “μαϊμού” ταμειακών μηχανών στα νησιά Σαντορίνη, Μύκονο, Κρήτη, Κω και οι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου.
Όπως ανακοινώθηκε η Φορολογική Περιφέρεια Πειραιώς, Νήσων και Κρήτης έκανε περισσότερους από 10.871 μόνο κατά το τρίμηνο Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος! Σημειώνεται ότι στην Φορολογική Περιφέρεια Πειραιώς, με έδρα τον Πειραιά, περιλαμβάνεται η χωρική αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ. Πειραιώς των νήσων Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης, όπου δηλαδή χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού. Ο αυξημένος αριθμός ελέγχων κατέδειξε και αυξημένο αριθμό παραβάσεων. Φέτος οι έλεγχοι στη Ρόδο και στα νησιά, ήταν εντατικοί όσο ποτέ. Δεν επικεντρώνονταν μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στο Φαληράκι, στην Ιξιά, στην Ιαλυσό, στη Λίνδο και όπου αλλού υπάρχει μαζική προσέλευση τουριστών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ήταν συνεπείς και σύννομοι.
Γενικότερα, όπως προέκυψε από την ανάλυση των στοιχείων από τους φετινούς φορολογικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ, οι επιδόσεις της Ρόδου και των νησιών, ήταν εξαιρετικές. «Δεν έχουμε συγκεκριμένη εικόνα, βλέπουμε όμως τη Ρόδο και γενικότερα την Φορολογική Περιφέρεια Πειραιώς, Νήσων και Κρήτης ότι πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει. Οι εντατικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές πιθανότατα να κούρασαν, εκ των πραγμάτων όμως δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών της Δωδεκανήσου, κ. Θεοδόσης Στεφανάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ