ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγελαφικές καταστάσεις βίωσε Ροδίτης που κατηγορείται για ρευματοκλοπή

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΔΕΗ Ρολόι

Τρα­γε­λα­φικά είναι τα όσα υπο­στη­ρί­ζει ότι βιώνει από τον Δεκέμ­βριο του 2019 μετά από βλάβες στην ηλε­κτρο­δό­τηση εξαι­τίας καται­γί­δων ένας κάτοι­κος της Ρόδου που βρέθηκε υπό­λο­γος για ρευ­μα­το­κλοπή και προ­σέ­φυγε ενώπιον του Μονο­με­λούς Πρω­το­δι­κείου Ρόδου με την δια­δι­κα­σία των ασφα­λι­στι­κών μέτρων για να μην του δια­κο­πεί το ρεύμα.

Oπως δια­τεί­νε­ται ο αιτών, στα μέσα του Δεκεμ­βρίου του 2019 κατά την περίοδο των εορτών στη πόλη της Ρόδου και συγκε­κρι­μένα στ’ Ασγού­ρου υπήρξαν μεγάλες νερο­πο­ντές και καται­γί­δες, οι οποίες και προ­ξέ­νη­σαν τερά­στια βλάβη στην ηλε­κτρο­δό­τηση των κατοι­κιών.

Συγκε­κρι­μένα, περίπου στις 7 π.μ άκουσαν δυνα­τούς θορύ­βους, οι οποίοι προ­κλή­θη­καν από κεραυ­νούς που έπεσαν στην περιοχή. Κεραυ­νοί χτύ­πη­σαν τον γενικό πίνακα της ΔΕΗ καθώς και καλώδια της ηλε­κτρο­δό­τη­σης, τα οποία είχαν αρχίσει να καί­γο­νται. Αμέσως ο υιός του κάλεσε την αστυ­νο­μία και τους ζήτησε να ενη­με­ρώ­σουν την ΔΕΗ, προ­κει­μέ­νου να μην επε­κτα­θεί η ζημιά και υπάρξει κίν­δυ­νος πυρ­κα­γιάς. Μετά από λίγη ώρα πράγ­ματι προ­σήλθε στην περιοχή συνερ­γείο της ΔΕΔΔΗΕ το οποίο και απε­νερ­γο­ποί­ησε το καλώδιο από την κολώνα και τους ενη­μέ­ρω­σαν, ότι θα έρθει εκ νέου άλλο συνερ­γείο για να απο­κα­τα­στή­σει το καλώδιο, ώστε να έχουν και πάλι ρεύμα. Το και­νούρ­γιο συνερ­γείο προ­σήλθε το μεση­μέρι, άνοιξε το κιβώτιο του ρολο­γιού, κόβο­ντας τις σφρα­γί­δες και εν συνε­χεία σύνδεσε το καλώδιο και έτσι επα­νήλθε το ρεύμα. Εν συνε­χεία τοπο­θέ­τη­σαν δύο κόκ­κι­νες κυκλι­κές σφρα­γί­δες, επειδή όπως τους είπαν έκοψε τις παλιές προ­κει­μέ­νου να προβούν σε εργα­σίες απο­κα­τά­στα­σης της βλάβης. Εκείνη την ημέρα ουδεμία αναφορά έγινε περί παρα­βί­α­σης του μετρητή ή οποια­δή­ποτε ενό­χληση τους έγινε.

Μετά την πάροδο μερικών μηνών και συγκε­κρι­μένα στις 12 Μαΐου 2020 έπεσε εκ νέου το ρεύμα και ο υιός του κάλεσε ηλε­κτρο­λόγο προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί τι είχε συμβεί. Ο ηλε­κτρο­λό­γος προ­σήλθε, έλεγξε πρώτα το γενικό πίνακα του σπιτιού στον οποίο και δεν δια­πί­στωσε κάποιο πρό­βλημα και εν συνε­χεία μετέβη να ελέγξει το κιβώτιο της ΔΕΗ. Για να ανοίξει το κιβώτιο έκοψε την μια κόκκινη σφρα­γίδα, άνοιξε το καπάκι και δια­πί­στωσε ότι η μια ασφά­λεια ήταν πεσμένη. Ανέβασε την ασφά­λεια, το ρεύμα επα­νήλθε και τους ενη­μέ­ρωσε ότι πρέπει να έρθει συνερ­γείο της ΔΕΗ προ­κει­μέ­νου να αλλάξει τις ασφά­λειες. Μετά από περίπου μισή ώρα το ρεύμα έπεσε εκ νέου, ενη­με­ρώ­θηκε ο ηλε­κτρο­λό­γος, ο οποίος και τους προ­έ­τρεψε να επι­κοι­νω­νή­σουν με την ΔΕΗ, καθώς το πρό­βλημα ήταν δικό τους, ως υπεύ­θυ­νοι για τις εσω­τε­ρι­κές ασφά­λειες του κιβω­τίου και ότι αυτές έπρεπε να αντι­κα­τα­στα­θούν.

Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή ο υιός του επι­κοι­νώ­νησε με τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, οι οποίοι και τον ενη­μέ­ρω­σαν ότι θα επι­κοι­νω­νή­σουν με τα γραφεία στην Ρόδο. Πράγ­ματι μετά από λίγο κάλεσαν τον υιό του, ο οποίος τους περιέ­γραψε το πρό­βλημα και την βλάβη που υπήρχε και τους έδωσε οδηγίες πώς να έρθουν στο σπίτι του. Το συνερ­γείο μετέβη και όλως αιφ­νι­δίως ξεκί­νη­σαν να τους ανα­φέ­ρουν, ότι υπήρχε παρα­βί­αση του κιβω­τίου και ότι θα έρθει άλλο συνερ­γείο να αντι­κα­τα­στή­σει το ρολόι της ΔΕΗ με και­νούρ­γιο. Στο μεταξύ άλλαξαν τις ασφά­λειες και το ρεύμα επα­νήλθε κανο­νικά!

Σήμερα, η ΔΕΔΔΗΕ τον καλεί να πλη­ρώ­σει το συνο­λικό ποσό των 17.186,37€ ως αξία από μη κατα­γρα­φείσα ενέρ­γεια, δια­φο­ρε­τικά τον απει­λούν ότι θα προβούν σε διακοπή της ηλε­κτρο­δό­τη­σης. Μάλιστα από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ του ζητούν να κατα­βά­λει μέχρι τις 14/09/2020 το ποσό των 1.489,03 ευρώ προ­κει­μέ­νου να μην δια­κό­ψουν την ηλε­κτρο­δό­τηση.

Το τρα­γε­λα­φικό της συγκε­κρι­μέ­νης υπό­θε­σης είναι, ότι όταν το συνερ­γείο της ΔΕΔΔΗΕ προ­σήλθε στην οικεία του τον Δεκέμ­βριου του 2019, προ­κει­μέ­νου να επι­διορ­θώ­σει τις βλάβες, εξαι­τίας των κεραυ­νών, ουδεμία αναφορά έκανε περί οποιασ­δή­ποτε παρα­βί­α­σης και ύπαρξης ρευ­μα­το­κλο­πής. Σήμερα τον κατη­γο­ρούν, ότι διέ­πραξε ρευ­μα­το­κλοπή από τις 25 Απρι­λίου 2012 ενώ δεν του έχουν προ­σκο­μί­σει ούτε ένα στοι­χείο από την υπο­τι­θέ­μενη ρευ­μα­το­κλοπή.

Την υπόθεση χει­ρί­ζε­ται ο δικη­γό­ρος κ. Γιάννης Χρι­στο­δού­λου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. George Hatzistavridis

    Ειμαι κατοικος εξωτερικου για πενηντα χρονια, Ερχομαι στην Ελλαδα καθε χρονο και εδω και δυο χρονια δεν μπορω να ελθω στην Πατριδα μου γιατι, στο σπιτι που εκτισα με χιλιες προσπαθειες στην Ροδο η ΔΕΗ με κατηγορει οτι στον ενα μηνα που ερχομαι καθε χρονο και μενω, εκλεβα ρευμα απο το 2014 και μου ζητουν να τους πληρωσω 4.400 ευρω , ενω εγω πλήρωνα κανονικα τον λογαριασμο μου καθε χρονο και τα παγια οσο δεν ειμουνα στην Πατριδα. Ειμαι στα δικαστηρια αλλα τωρα με τον κορονοιο η δικη καθυστερει και εγω δεν μπορω να ελθω στην Ελλαδα, γιατι τι διακοπες να κανω διχως ρευμα. Η ΔΕΗ ειναι μια μη προσοδοφορα εταιρια και το αποδεικνύει καθε χρονο αλλα αυτο δεν της δεινει το δικαίωμα να προσπαθει να εισπραξει εσοδα με δολιοφθορες και με παγαποντια. Ποτε δεν μου ειπαν πως κατεληξαν στο ποσο των 4.400 ευρω και πως το υπελογησαν. Πολυ λυπαμε για αυτα τα χαλια που μονο στην Ελλαδα γινονται. Τοσα χρονια στο εξωτερικο ποτε δεν με κατηγορησαν για οτιδήποτε και η ΔΕΗ με κατηγορει για υποκλοπη ρευματος για ενα μηνα διαμονης μου στην Πατριδα μετα απο τοσες χιλιαδες δολλαρια που ξοδευω καθε φορα που ερχομαι θα καταδεχομουν να κλεψω 250 ευρω απο την ΔΕΗ για εναν μηνα, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.