Ειδήσεις

Ελληνικά μαχητικά “λόκαραν” για 8 λεπτά τουρκικά μαχητικά ισχυρίζονται οι Τούρκοι

Απάντηση στις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις φαίνεται πως έδωσαν τα ελληνικά φτερά, καθώς όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα “λόκαραν” για 8 ολόκληρα λεπτά τα μαχητικά των γειτόνων μας!

Δύο ελληνικά F-16 είχαν εγκλωβίσει στα ραντάρ τους ισάριθμα τουρκικά F-16 που είχαν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο προχθές, γράφουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες επικαλούμενες ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας. Βεβαίως οι Τούρκοι ως συνήθως δεν παραδέχονται την παραβίαση και ισχυρίζονται ότι πετούσαν σε ..διεθνή εναέριο χώρο…

Η Vatan λοιπόν και με τον τίτλο «Οι Έλληνες παρενόχλησαν πάλι τα τουρκικά αεριωθούμενα» γράφει ότι δύο τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση παρενοχλήθηκαν από δύο ελληνικά F-16.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου, έξι τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν “εκπαιδευτική πτήση” στον “διεθνή εναέριο χώρο” του Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους αυτών, δύο τουρκικά F-16 παρενοχλήθηκαν από δύο ελληνικά F-16 για διάρκεια οκτώ λεπτών και 13 δευτερολέπτων με εγκλωβισμό ραντάρ. Βάσει των κανόνων εμπλοκής, συνεχίζει η ανακοίνωση, τα τουρκικά αεροσκάφη ανταποκρίθηκαν το ίδιο στην παρενόχληση των ελληνικών αεριωθουμένων. Στα ίδια αναφέρεται και η Bugun με τον τίτλο «Ελληνική παρενόχληση στα τουρκικά αεριωθούμενα»

Καθώς στις 14 Αυγούστου οι Τούρκοι δεν είχαν καμία δραστηριότητα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου ( F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ), η “παρενόχληση” που αναφέρει το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο αφορά στις 13 Αυγούστου . Τότε μπήκαν στο F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ ένας σχηματισμός 6 F-16 ( 2 οπλισμένα) και ένα CN-235 . Τα τουρκικά αεροσκάφη έκτος από τις παραβάσεις έκανα και 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ..

Πηγή:reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου