«Η χώρα μας είναι στην τρίτη θέση σε αριθμό επιβατών (4.601.000) και στην πέμπτη σε έσοδα, με μόλις 574 εκατ. ευρώ, όταν πρώτη είναι η Ιταλία, με 4,571 δισ.»

ΕΑΝ και κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας, η Ελλάδα υπολείπεται εμφανώς σε έσοδα και επιβάτες από λοιπές ανταγωνίστριες χώρες. Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Louis Cruises, σε συνέντευξη στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, υπογραμμίζει την ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών υποδομών, αλλά και δημιουργίας ενός κεντρικού, συντονιστικού οργάνου για την προώθηση της κρουαζιέρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Louis Cruises τονίζει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η εικόνα «χάους» και ταλαιπωρίας που παρουσιάζεται σε διάφορα λιμάνια, όπως για παράδειγμα στη Σαντορίνη, όπου σε μία μόνο ημέρα φτάνουν οχτώ κρουαζιερόπλοια, με εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες. “

ΕΑΝ και κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας, η Ελλάδα υπολείπεται εμφανώς σε έσοδα και επιβάτες από λοιπές ανταγωνίστριες χώρες. Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Louis Cruises, σε συνέντευξη στην «Κ.Ε.» υπογραμμίζει την ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών υποδομών, αλλά και δημιουργίας ενός κεντρικού, συντονιστικού οργάνου για την προώθηση της κρουαζιέρας.

Καταλήγοντας, ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι με κάποιες απλές και συντονισμένες κινήσεις, η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τη θέση που της αναλογεί στο home porting και παράλληλα να αποκομίσει οφέλη, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, τόσο για τα πλοία όσο και έμμεσα στις υπηρεσίες που συνδέονται με την κρουαζιέρα (νομικές, συμβουλευτικές, τροφοδοσία, ναυπηγεία κ.λπ.).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ