Τοπικές Ειδήσεις

Τα αστικά λεωφορεία προτιμούν ντόπιοι και ξένοι

Με τις τιμές της βενζίνης να ανεβαίνουν στα ύψη σε καθημερινή βάση, φαίνεται ότι και οι Ροδίτες επιλέγουν πλέον μια πιο συμφέρουσα λύση.
Τα λεωφορεία –τα οποία δεν τα χρησιμοποιούσαν σαν πρώτη επιλογή- τώρα, φαίνεται ότι παρουσιάζουν διαφορετικές τάσεις αφού τα επιλέγουν τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ξένοι επισκέπτες μας.
Είναι σημαντικό το γεγονός πως και οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων παρατηρούν ότι η ζήτηση δεν είναι στο επίπεδο που ήταν, ακόμη κι αν η τουριστική κίνηση αυτή την εποχή, θυμίζει Αύγουστο. Οι τουρίστες από την πλευρά τους, παρακολουθώντας τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, εμφανίζονται διστακτικοί να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους και μάλιστα για μακρινές εκδρομές στο νησί, με αποτέλεσμα να στρέφονται στα λεωφορεία.
Η τιμή στα εισιτήρια είναι ασφαλώς πολύ πιο οικονομική (από 2 έως 2,5 ευρώ περίπου ανάλογα με την διαδρομή) ενώ τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ, προσφέρονται για τις μετακινήσεις των τουριστών μας προς το κέντρο της πόλης, την αγορά και τη Μεσαιωνική Πόλη όσο και για τις παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού.
Σε αυτό, βοηθούν και τα ενισχυμένα δρομολόγια που είναι πιο συχνά για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες.

Η ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΕΛ
Η αυξητική τάση στην ροή των ξένων τουριστών, λειτουργεί βοηθητικά και ως προς την καλύτερη λειτουργία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Σύμφωνα με εκπροσώπους της δημοτικής επιχείρησης, εάν η φετινή σεζόν συνεχιστεί με τέτοιους ρυθμούς μέχρι και τον Οκτώβριο, ίσως να μην χρειαστεί να ζητηθεί περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Ρόδου –όπως στα χρόνια της πανδημίας.
Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ έχει πυκνώσει τα δρομολόγιά της (κυρίως από το κέντρο της πόλης μέχρι το Παραδείσι, ανά 25 λεπτά) ενώ το ΚΤΕΛ έχει τακτικά δρομολόγια ανά 20 λεπτά, περίπου. Σε όλα αυτά, προστίθεται και ο κεντρικός σταθμός επιβατών που βρίσκεται στην Νέα Αγορά, όπου οι επιβάτες μπορούν να περιμένουν τα λεωφορεία σε έναν δροσερό και ασφαλή χώρο ενώ υπάρχουν πλέον πίνακες με τα δρομολόγια, αναλυτικά τι ώρα φτάνει το κάθε λεωφορείο, με τους προορισμούς κ.λπ. Σημειώνεται πως στον κεντρικό σταθμό επιβατών, όσοι ταξιδεύουν, έχουν την δυνατότητα να αφήνουν τις βαλίτσες τους –έναντι μικρού αντιτίμου- μέχρι να έρθει το λεωφορείο τους για το αεροδρόμιο, όπου υπάρχει και μεγάλη ανταπόκριση.
Επιπλέον, τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες μας προτιμούν να αγοράζουν κάρτες με πολλαπλών διαδρομών, που είναι πιο συμφέρουσες, ενώ μπορούν να αγοράζουν και εισιτήρια με ηλεκτρονικό τρόπο.
«Μέχρι και τον περασμένο Μάιο βρισκόμασταν στα επίπεδα του 2019 (διότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την κίνηση με το 2020 και το 2021, λόγω της πανδημίας). Το 2022 δείχνει ότι θα πάμε καλύτερα σε σχέση με το 2019. Κι αυτό γιατί τόσο οι επισκέπτες μας όσο και οι κάτοικοι, λόγω της μεγάλης αύξησης των καυσίμων, προτιμούν τα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως έχουμε αναβαθμίσει τα οχήματα του στόλου μας, ενώ πολύ σύντομα θα προσλάβουμε ακόμη 12 οδηγούς, που σημαίνει ότι θα ενισχυθούν κι άλλο τα δρομολόγιά μας –κυρίως από και προς το αεροδρόμιο (αλλά και προς το Φαληράκι) ανά 15 λεπτά από 25-30 λεπτά που είναι μέχρι σήμερα. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε και τα δρομολόγια στην πόλη», τόνισε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΡΟΔΑ κ. Δημ.Τσίκκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου