Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το πρώτο ποινολόγιο μετά την καραντίνα

Ανακοινώθηκα από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις αποφάσεις επί των απολογιών και στις δημόσιες δυσμενής κρίσης, με το… ποινολόγιο να είναι το πρώτο μετά από καραντίνα λόγω της πανδημίας.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Δόξα Ψίνθου- Δαμάγητος στις 11/03 (18η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Δαμάγητου, Ν. Μάχλη ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Φοίβος- Απόλλωνας Καλυθιών στις 12/03 (21η αγωνιστική, Κ-16)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλυθιών, Λ. Σπάχο ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Φοίβου, Ι.Μ. Γεωργαλλή ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1γ’ και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Α.Σ. Χάλκης – Ο.Φ. Ιστρίου στις 11/03 (17η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ο.Φ. Ιστρίου, Β. Βασιλείου ποινή μίας αγωνιστικής για βίαιο μαρκάρισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. IV του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 15/07/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις επί των απολογιών
Ευαγόρας- Ο.Φ. Ιστρίου στις 08/03 (16η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Ευαγόρα την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (άρθρο 6’ παρ. α’ και β’ του Π.Κ.).
Επιβάλλει στο σωματείο του Ο.Φ. Ιστρίου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης.
Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Ι. Μάλτα –προπονητή την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στο χώρο των αποδυτηρίων για τέσσερις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 11’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Ηρακλής Μαριτσών- Απόλλωνας Καλυθιών στις 07/03 (24η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο του Ηρακλή Μαριτσών την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για δύο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ (άρθρο 6’ παρ. α’ και β’ του Π.Κ.).
Άγιος Γεώργιος- Αναγέννηση Έμπωνα στις 08/03 (17η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο της Αναγέννησης Έμπωνα την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για δύο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ (άρθρο 6’ παρ. α’ και β’ του Π.Κ.).
Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων της Ε.Π.Σ.Δ.
Η Πειθαρχική Επιτροπή κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω Εμμ. Χατζηφούντα για το παράπτωμα των δημόσιων κρίσεων και δυσφημιστικών δηλώσεων κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό της παρούσης και επιβάλλει σε βάρος του εγκαλούμενου ποδοσφαιριστή την χρηματική ποινή των 500 ευρώ (άρθρο 20 Α’ παρ. 1 και παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 15/07/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου