Ρεπορτάζ

Αρνητική απόκλιση 56,61% στα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου στο πρώτο τρίμηνο του 2019

Σημαντική αρνητική απόκλιση σε ποσοστό 56,61% στην κατηγορία ιδία έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου διαπίστωσε το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το Παρατηρητήριο επισημαίνει σε έγγραφό του, ότι σε περίπτωση που διαφαίνεται αδυναμία διόρθωσης της απόκλισης το Νομικό Πρόσωπο οφείλει να προβεί σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του μειώνοντας σε ρεαλιστικό ύψος τις επιμέρους ομάδες εσόδων και προσαρμόζοντας αντίστοιχα το σκέλος των εξόδων.
Αρμοδίως από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έγινε γνωστό ότι η απόκλιση από τους στόχους είναι αναμενόμενη και δεν εμπνέει ανησυχία καθώς τα έσοδα αυξάνονται από τον μήνα Απρίλιο και μετά όταν ξεκινούν τα δρομολόγια τους τα ημερόπλοια και τα κρουαζιερόπλοια.
Σε κάθε περίπτωση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα αποστείλει έγγραφο με σχετικές επισημάνσεις στο Παρατηρητήριο.
Στο έγγραφο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:
«Σύμφωνα με το άρθρο 1Ε του ν. 4111/2013 (A’ 10) και την 34574/8-7-2018 (Β’ 2942 και 3635) Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, το Παρατηρητήριο Οικονομικής των Ο.Τ.Α προέβη στην αξιολόγηση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμούσας για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013 (3μηνο).
Η αξιολόγηση βασίστηκε στους μηνιαίους στόχους που τέθηκαν, καταγράφηκαν στους σχετικούς πίνακες του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) και υποβλήθηκαν στον Κόμβο ΔιαΛειτουργικοτητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση αναφορικά με την επίτευξη των στόχων διενεργήθηκε με βάση τα οικονομικά στοιχεία που υπεβλήθησαν από την Οικονομική Υπηρεσία σας στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο, τα οποία αντλήθηκαν έως και την 14η Μαΐου 2019.
Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης παρουσιάζονται στον Πίνακα που ακολουθεί με τίτλο «Έλεγχος οικονομικών αποτελεσμάτων για το Α’ τρίμηνο 2019», στον οποίο απεικονίζονται οι στόχοι των ιδίων εσόδων, των συνολικών εσόδων και εξόδων και των απλήρωτων υποχρεώσεων.
Για τις αντίστοιχες κατηγορίες παρουσιάζονται και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Νομικού σας Προσώπου. Τέλος, έχουν υπολογιστεί οι αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν μεταξύ της εκτέλεσης και της στοχοθεσίας ως ποσά και ποσοστά για τις κατηγορίες Ίδια έσοδα και Οικονομικό Αποτέλεσμα ΟΠΔ, σύμφωνα με ΤΟ άρθρο 2 της υπ’ αριθμ. 34574/5-7-2018 ΚΥΑ.
Δεδομένου ότι κατά την εκτέλεση του π/υ του Νομικού σας Προσώπου παρουσιάστηκε αρνητική απόκλιση άνω του 10% στην κατηγορία Ίδια Έσοδα, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε την απάντησή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση paratiritirio@ypes.gr μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, σχετικά με τα μέτρα και τις παρεμβάσεις στις οποίες προτίθεστε να προβείτε ή ήδη έχετε προβεί προς διασφάλιση του σωρευτικού στόχου του επόμενου τριμήνου.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που διαφαίνεται αδυναμία διόρθωσης της ανωτέρω απόκλισης, το μειώνοντας σε ρεαλιστικό ύψος τις επιμέρους ομάδες εσόδων και προσαρμόζοντας αντίστοιχα το σκέλος των εξόδων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου