Πολιτιστικά

Τo Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου έφτασε μέχρι τη Λευκωσία της Κύπρου…

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Μαθητικό Ραδιόφωνο» συμμετείχε στο διαγωνισμό «Κάν’ το να ακουστεί 2024» του European School Radio.

Ο Διαγωνισμός φέτος πραγματευόταν την αξία της φιλίας, η οποία από τα πρώτα βήματα της ζωής μας αποτελεί παράγοντα ευζωίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσκαλέστηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους για τη φιλία, δημιουργώντας τα δικά τους ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια.

Μέσω της ραδιοφωνικής και μουσικής δημιουργίας οι μαθητές και οι μαθήτριες, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Διαγωνισμό, προσπάθησαν να κατανοήσουν τη δύναμη της φιλίας και τη σημαντικότητά της στη ζωή του ανθρώπου.  Να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν, αναδεικνύοντας δικές τους ιστορίες ή άλλων ανθρώπων με ουσιαστική φιλία, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν να διαγράφουν το μέλλον τους μέσα από τις επιλογές τους και να αντιληφθούν ότι η φιλία, όπως και τα άλλα αγαθά, χρειάζονται κόπο και χρόνο για να διατηρηθούν και για να έχουν ποιότητα. Επιπροσθέτως, να αναστοχαστούν τις διάφορες εκφάνσεις της φιλίας στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δημιουργήσουν ραδιοφωνικά και μουσικά έργα που θα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για την αναγκαιότητα της φιλίας σε κάθε είδος συνύπαρξης.

Οι συμμετοχές των μαθητών/τριων αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή και τα συμμετέχοντα σχολεία και διακρίθηκαν ανάμεσα στα σχολεία με τις υψηλότερες βαθμολογίες:  https://vote.europeanschoolradio.eu/results/1. Το Τραγούδι «Η δύναμη της Φιλίας» κατέκτησε την 3η θέση ενώ το Ραδιοφωνικό Μήνυμα κατάφερε να αποσπάσει το 2ο  βραβείο.

Το τραγούδι της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου αναφέρεται στο ρόλο της φιλίας στη ζωή μας από την παιδική ηλικία έως την εφηβεία και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο: https://youtu.be/uVXIpLaa0f8.  Το σποτάκι  αναζητά το χρώμα που μπορεί να έχει η φιλία και μπορείτε να το παρακολουθήσετε: https://youtu.be/9TgKMDqx7Fc.

Screenshot

8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Το σχολείο μας, εκπροσωπούμενο από 2 μαθήτριες και 3 εκπαιδευτικούς, συμμετείχε στο 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου με συνδιοργανωτές την Επιστημονική Εταιρεία «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Το Φεστιβάλ, ως εκπαιδευτικός θεσμός, αποτελεί μία τριήμερη γιορτή γνωριμίας και συνεργασίας των ραδιοφωνικών και μουσικών/καλλιτεχνικών μαθητικών ομάδων από σχολεία που συμμετέχουν στο European School Radio. Κύριος σκοπός του είναι οι μαθητές/μαθήτριες να ανακαλύψουν τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσο ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με συμμετοχή σε πρωτότυπες δραστηριότητες μαθητικής δημοσιογραφίας (παρουσίαση i-studio του Γυμνασίου Αγλαντζιάς, συμμετοχή σε εργαστήριο επαυξημένης πραγματικότητας, περιβαλλοντική δράση στο Πάρκο Αγλαντζιάς με κυνήγι θησαυρού, συναυλία Παπιγιόν band στο Σκαλί Αγλαντζιάς, ξενάγηση εντός των τειχών, Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2024» στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κ.α.).

Screenshot

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου