Πολιτιστικά

Εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Έχουν περάσει 77 χρόνια από την ιστορική Μάχη της Κρήτης (20-5-1941). Η επίθεση των Γερμανών στην Κρήτη, με τι ρίψη των αλεξιπτωτιστών, χαρακτηρίστηκε ως η πιο παράδοξη μάχη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ο αγώνας των άοπλων Κρητών κράτησε δέκα μέρες πριν οι Γερμανοί επιδρομείς καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση τους με τη μεταφορά εξοπλισμού από το πιο επίλεκτο τμήμα του στρατού του Χίτλερ.

Η Μάχη της Κρήτης και η αντίσταση της κρητικής γενιάς του ’41 που ακολούθησε επέδρασε καταλυτικά στο να αλλάξει η έκβαση του μεγάλου πολέμου.

Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στη Ρόδο θα τιμηθεί από την Αδελφότητα Κρητών με εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 20-5-2018 στο χωριό Διμυλιά Ρόδου.

Άλλωστε από χρόνια έχει καθιερωθεί η ιστορική αυτή επέτειος να γιορτάζεται σε ένα από τα χωριά της Ρόδου για να δίνεται έτσι η ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στον εορτασμό και να γνωρίζουν μια σημαντική σελίδα της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας.

Οι συνθήκες τις οποίες βιώνει ο τόπος μας επιβάλλουν να μην ξεχνάμε τους αγώνες του λαού μας και την επώδυνη για τον τόπο μας Γερμανική κατοχή. Κι ακόμη, να τιμούμε με σεβασμό και σεμνότητα εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά του τόπου μας.

Η επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της ιστορικής Μάχης θα τελεστεί στον Ιερό Ναό  Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Διμυλιάς.

Στην ιστορική επέτειο θα αναφερθεί ο πρόεδρος της Αδελφότητας Γιάννης Νιωτάκης.

Θα ακολουθήσει επετειακό πρόγραμμα στην πλατεία του χωριού. Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετέχει ο λυράρης Γιώργος Παραγυιός, η ομάδα ριζίτικου τραγουδιού, η χορευτική ομάδα της Αδελφότητας «οι Σταυραετοί», καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμυλιάς – Ελεούσας «Το Φουντουκλί».

Ακολούθως, οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στην ταβέρνα ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ SEA HOUSE της παραλίας Καλαβάρδων όπου θα ταξιδέψουν μουσικά στην Κρήτη με τις μελωδίες του λυράρη Γιώργου Παραγυιού και των συνεργατών του μέχρι αργά το απόγευμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου