Σημαντικές επαφές της αντιδημάρχου Τουρισμού κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου στο πλαίσιο του συνεδρίου της ASTA.

 Σειρά σημαντικών συναντήσεων με Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου ως εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο του ετήσιου περιφερειακού συνεδρίου των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ASTA Destination Expo (American Society of Travel Agents) που πραγματοποιείται από τις 14-17 Απριλίου 2018 στην Αθήνα.

Ο Δήμος Ρόδου, θέλοντας να δημιουργήσει μία γερή βάση για να «ανακαλύψουν» και πάλι τη Ρόδο οι Αμερικανοί επισκέπτες συμμετείχε με την αντιδήμαρχο κα Χατζηλαζάρου στις εργασίες του συνεδρίου ASTA Destination Expo, μετά και την σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στην κα Χατζηλαζάρου η διοίκηση της FedHATTA και προσωπικά ο πρόεδρος της κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Οι ενδιαφέρουσες συναντήσεις της κας Χατζηλαζάρου με τους Αμερικανούς tour operators καθώς και με άλλους εκπροσώπους και επαγγελματίες του τουρισμού των ΗΠΑ, στόχευαν στην περαιτέρω προώθηση και προβολή του ροδίτικου τουριστικού προϊόντος στην αμερικανική τουριστική αγορά.

Η συμμετοχή της κας Χατζηλαζάρου στις εργασίες του συνεδρίου της ASTA  έρχεται ως συνέχεια μιας πρώτης προσέγγισης με 35 Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες που έγινε πριν λίγες ημέρες στη Ρόδο στο κρουαζιερόπλοιο Majesty της Celestyal Cruises Inc., στο πλαίσιο κρουαζιέρας που διοργάνωσε η Celestyal Cruises Ιnc., ειδικά για συνέδρους του ASTA Destination Expo, αλλά και της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Δήμος Ρόδου πέρυσι τον Μάϊο, με τη συμμετοχή στην έκθεση Πολιτισμού και Γαστρονομίας στην Νέα Υόρκη.

 

Η κα Χατζηλαζάρου παραβρέθηκε αρχικά στην τελετή έναρξης των εργασιών του Athens ASTA Destination Expo που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 15 Απριλίου, παρουσία της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, στον επιβλητικό χώρο του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού. Στην εκδήλωση, εκτός από τη υπουργό, απηύθυναν χαιρετισμό ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάϊατ, ο πρόεδρος και CEO της ASTA κ. Zane B. Kerby και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας fedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλιδης. Η λαμπερή εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικές ερμηνείες της σοπράνο κας Αναστασίας Ζαννή συνοδεία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού είχε δε, στο περιθώριο της εκδήλωσης, μία πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA) κ. Zane Β. Kerby, ο οποίος και απεδέχθη πρόσκληση της αντιδημάρχου να επισκεφθεί τη Ρόδο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τον πρόεδρο της fedHATTA κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση στις εργασίες του συνεδρίου, καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας  κ. Θεόδωρο Κόντε, τη διευθύντρια ΕΟΤ Αμερικής κα Γρηγορία Καματερού, με  εκπροσώπους της περιφέρειας Κρήτης και Ιονίων Νήσων και με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η κα Χατζηλαζάρου είχε στο Ζάππειο Μέγαρο, σε σχετική εκδήλωση των συνέδρων,τις περισσότερες b2b συναντήσεις με τους τουρ οπερέϊτορς, πολλοί εκ των οποίων είχαν έλθει στη Ρόδο και την ευχαρίστησαν θερμά για την υποδοχή, την παρουσίαση του νησιού της Ρόδου αλλά και για τα πλούσια δώρα των ντόπιων επιχειρηματιών.

Οι απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού, που αφορούν κυρίως στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού ήταν εξάλλου και μέρος του αντικειμένου  των σημαντικών επαφών της αντιδημάρχου με τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες. Συζήτησε δε με αρκετούς εξ αυτών πιθανές μελλοντικές συνεργασίες προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του τουρισμού στη Ρόδο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ επισημάνθηκε η διαφαινόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις ΗΠΑ προς την  Ελλάδα και φυσικά και τη Ρόδο.

Υπενθυμίζουμε ότι η  ASTA εκπροσωπεί ταξιδιωτικές εταιρίες και τουριστικά γραφεία από τις ΗΠΑ και αντιπροσωπεύει το 82% του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω τουριστικού γραφείου.

 

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου τελειώνουν αύριο 17 Απριλίου2018 , προσέλκυσε τις συμμετοχές 500 διεθνών συνέδρων και 350 Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, αποτελώντας μια ιστορική ευκαιρία για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Θα δώσει, επιπλέον, το έναυσμα για τη ραγδαία αύξηση των Αμερικανών τουριστών τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, έναν ήδη περιζήτητο προορισμό στην αμερικανική αγορά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ