«Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις ώστε να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στην διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι θέλουμε πραγματικά επενδύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Υπάρχουν διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα που πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν. Θα ιδιωτικοποιηθούν πολύ γρήγορα. Εμβληματικά επενδυτικά σχέδια όπως το Ελληνικό ή η επένδυση στις Σκουριές στη Χαλκιδική, άλλα και η Αφάντου στη Ρόδο, θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κρατάμε όμηρους της γραφειοκρατίας και μίας Κυβέρνησης που δεν είναι φιλική προς τις επενδύσεις, τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν και να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα» σε ομιλία σε εκδήλωση της Ελληνικής Ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Σε άλλα σημεία ανέφερε:«Σε ορισμένες περιπτώσεις οι διεθνείς αγορές μπορεί να είναι πιο απαιτητικές από την τρόικα και να απαιτούν πολύ σκληρή πειθαρχία. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο η Ελλάδα να μπορέσει να αρθρώσει ένα πειστικό αφήγημα για το τι θα συμβεί μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Και πιστεύω βαθιά ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία, μόνο το Κόμμα του οποίου έχω τη τιμή να ηγούμαι, έχει αυτό το ξεκάθαρο όραμα ως προς το τι χρειάζεται να γίνει».

«Δεν θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες του σχεδίου μας, στο πως θα μειώσουμε τους φόρους και τη δημόσια δαπάνη, αλλά θα σας πω ότι θα αλλάξουμε ριζικά την προσέγγισή μας όσον αφορά την οικονομία. Η σημερινή Κυβέρνηση ευχαρίστως υπερφορολογεί την πραγματική οικονομία, τους παραγωγικούς Έλληνες, για να συσσωρεύει αχρείαστα πλεονάσματα, μόνο και μόνο για να αναδιανείμει ένα τμήμα τους μέσω επιδοτήσεων σε αυτούς που θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι αποτελούν το εκλογικό του πελατολόγιο. Αυτό που έχουν ανάγκη οι πολίτες είναι ευκαιρίες. Και πιστεύω ότι η καλύτερη πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι επιδόματα που δεν δίνουν ελπίδα για το μέλλον».

Ο κ, Μητσοτάκης συνέχισε: «Δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός όσον αφορά την στελέχωση της επόμενης Κυβέρνησης. Θα καλέσω τους καλύτερους που  διαθέτουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να μας βοηθήσουν σε αυτό το έργο εθνικής ανανέωσης. Δεν πρόκειται να επιλέξω τα πρόσωπα της Κυβέρνησης με κριτήριο τη διατήρηση κομματικών ισορροπιών. Δεν διοικείται αποτελεσματικά μια χώρα με αυτόν τον τρόπο. Χρειάζεται να βρούμε τους καλύτερους, κάνοντάς τους μέρος της ομάδας και διασφαλίζοντας ότι μοιράζονται το όραμά μας και τη δέσμευσή μας να αλλάξουμε πραγματικά τη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας δεν παρέληψε να μιλήσει και για το εκπαιδευτικό σύστημα.

«Και φυσικά καμία μεταρρύθμιση δεν είναι πιο σημαντική αυτήν του εκπαιδευτικού συστήματος. Εκτός αυτού, για τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση έχω και μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον. Και όταν αναφέρομαι στην εκπαίδευση, εννοώ όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο. Όποτε μιλάω με καθηγητές και παιδιά, έχω κατά νου ότι ένα παιδί που θα πάει το 2018 πρώτη δημοτικού, θα αποφοιτήσει από το λύκειο το 2030 και από το Πανεπιστήμιο το 2035. Έχουμε σκεφτεί πραγματικά τι δεξιότητες παρέχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε αυτά τα παιδιά; Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο Νόμος θα εφαρμοστεί στα πανεπιστήμια. Δεν πρόκειται να συνεχίσουν να καταλαμβάνουν τα δημόσια Πανεπιστήμια ομάδες αυτοαποκαλούμενων αναρχικών και αντιεξουσιαστών που κρύβονται πίσω από το άσυλο. Κανένα άσυλο δεν προστατεύει τέτοιες συμπεριφορές. Αυτά θα τελειώσουν και θα τελειώσουν πολύ γρήγορα».

dikaiologitika.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ