Τοπικές Ειδήσεις

Διαταγή πληρωμής ύψους 2,7 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εις βάρος της ΔΕΥΑ Ρόδου!

Διαταγή πληρωμής κατά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ρόδου, «ΔΕΥΑΡ» για την κατάσχεση ποσού ύψους 2.681.548,60 € που αφορά σε οφειλές της για την λειτουργία του φράγματος Γαδουρά, εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η ΔΕΥΑ Ρόδου έχει αναγνωρίσει τις οφειλές της και κατέβαλε μέχρι σήμερα το ποσό των 2.510.174,07 ευρώ από το σύνολο των οφειλόμενων που ανερχόταν στο ποσό των 5.191.722,67 ευρώ.
Είχε προηγηθεί εξάλλου η αποστολή εξωδίκου στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Επειδή σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία από τις αρμόδιες οικονομικές μας Υπηρεσίες και με βάση τις αποφάσεις του αρμοδίου οργάνου για τις πληρωμές που είναι η Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης( άρθρο 6 της Π.Σ.), οι οφειλές σας προς εμάς μέχρι τον μήνα Νοέμβριο 2020 ανέρχονται σε (2.681.548,60 € ) δύο εκατομμύρια εξακόσιες ογδόντα μία χιλιάδες πεντακόσια σαράντα οκτώ ευρώ και εξήντα λεπτά, όπως ειδικότερα η οφειλή σας αυτή προκύπτει: α) από το πινάκιο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ – ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ του Τμήματος Προϋπολογισμού και Οικον. Διαχείρισης της Π.Ν.Αι και β) τους εκδοθέντες λογαριασμούς από αριθμ. 1 μέχρι αριθμ. 9 που έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Παρακολούθησης της Π.Σ., αντίγραφα των οποίων προσαρτώνται στην παρούσα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής, στο ποσό αυτό δε οσονούπω προστίθεται και ο με ημερομηνία έκδοσης 1η Δεκεμβρίου 2020 10ος λογαριασμός ποσού ( 569.255,54 €), που αφορά σε ήδη καταβληθέντα από εμάς ποσά, δηλαδή συνολικά η οφειλή σας συμπεριλαμβανομένου και του 10ου λογαριασμού ανέρχεται σε (3.250.804,14 €) .
Επειδή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την καθυστέρηση πληρωμών των παραπάνω λογαριασμών κατά παράβαση των συμβατικών σας υποχρεώσεων.
Επειδή η μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών αυτών, πέραν των παραπάνω, επιφέρει και σημαντική οικονομική ζημιά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζημιά την οποία υποχρεούμεθα από το νόμο να απαιτήσουμε την αποκατάσταση της με την πλήρη εξόφληση του πιο πάνω οφειλόμενου ποσού.
Επειδή, παρά το γεγονός ότι ως προς την καταβολή του πιο πάνω ποσού, η Επιχείρησή σας έχει ήδη καταστεί υπερήμερη, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω όχληση από εμάς, εν τούτοις και προς αποφυγή δικαστικών ενεργειών από μέρους μας:
Σας απευθύνουμε ΟΧΛΗΣΗ για την εξόφληση των οφειλόμενων. Τάσσουμε προθεσμία 7 ημερών από την επομένη της κοινοποίησης της παρούσας για την εξόφληση τους.
Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τέλος ότι σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της τασσόμενης προθεσμίας, θα υποχρεωθούμε στην άσκηση των ενδεδειγμένων ενδίκων βοηθημάτων εναντίον σας για την ικανοποίηση της απαίτησής μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου