Πολιτιστικά

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων για την σύσταση παν-Ροδιακής χορευτικής ομάδας

Κύριοι, με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Δ.Ο.ΠΑ.Ρ σχετικά με την απόφαση σύστασης μια παν-Ροδιακής χορευτικής ομάδας παραστάσεων.

Όπως όμως γνωρίζετε η πρόταση αυτή αποτελεί βασικό στόχο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων (από την πρώτη μέρα σύστασής της) και είχε κατατεθεί τόσο στον Δ.Ο.Π.ΑΡ , στην πρόσφατη συνάντησή με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και στην προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού, καθώς και στην Περιφέρεια, όπου μάλιστα ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ενέκρινε και μας ζήτησε να προχωρήσουμε στην υλοποίησή της.

Η πρώτη απόπειρα για την σύσταση της ομάδας αυτής έγινε από εμάς πριν από 2 χρόνια όταν ζητήθηκε από την Ομοσπονδία μια μεικτή ομάδα να εκπροσωπήσει τα Δωδεκάνησα στις Βρυξέλλες, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της εορτής της Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου. Πράγματι κάθε χοροδιδάσκαλος που δίδασκε στα χορευτικά συλλόγων μελών μας, επίλεξε 2 άτομα από κάθε χορευτικό. Έτσι έγινε το πρώτο βήμα, ασχέτως εάν τελικά τελευταία στιγμή, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, δεν ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μας εκεί, η οποία θα ήταν από κοινού με τους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου. Η σύσταση αυτής της ομάδας καθώς και μιας ανάλογης από μουσικούς, αποτελούσε και αποτελεί στόχο και σκοπό της Ομοσπονδίας μας.

Στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου συμμετέχουν φορείς- εκπρόσωποι όλων των χωριών της Ρόδου (και όχι μόνο), οι οποίοι γνωρίζουν τους τοπικούς χορούς και τις τοπικές ενδυμασίες, αγαπούν ανιδιοτελώς αυτό που κάνουν και προσπαθούν να το μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές.

Νομίζουμε ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να μας είχε καλέσει ο Δ.Ο.ΠΑ.Ρ και από κοινού να προσπαθήσουμε αυτός ο στόχος να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν καλυτέρα, ώστε να μπορεί να εκπροσωπείται το νησί σε μεγάλες εκθέσεις και εκδηλώσεις, αλλά και όπου αλλού δεν θα είναι εφικτό να πάρουν μέρος από μόνα τους τα άξια χορευτικά των Συλλόγων μας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Εγγλέζος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου