Ειδήσεις

Αρχισε η αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων

Στις αλλαγές που θα επέλθουν στο σύστημα αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων και στις προσλήψεις προσωπικού αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου χθες ο γραμματέας του Δήμου κ. Παύλος Τσίπρας.
«Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δήμου. Ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς ενημέρωσε με επιστολή του τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη για τη μείωση του προσωπικού μας κατά 133 άτομα», δήλωσε ο γραμματέας του Δήμου κ. Π. Τσίπρας και πρόσθεσε πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις.
«Θα προσληφθούν 60 άτομα που θα καλύψουν ανάγκες του Δήμου Ρόδου. Περιμένουμε να εγκριθούν και οι προσλήψεις εργαζομένων για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Π. Τσίπρας.
Ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου αναφέρθηκε και στη βαθμολόγηση των υπαλλήλων που θα είναι πλέον κλιμακωτή.
«Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να παραδοθούν οι σχετικές εκθέσεις για να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις των υπαλλήλων. Η βαθμολόγηση θα πρέπει πλέον να είναι κλιμακωτή. Ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα παίρνουν άριστα. Επίκειται και νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα αυτό», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως 9,5 ή 8 θα παίρνει στην αξιολόγηση συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων.
«Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται ιεράρχηση των υπαλλήλων ανάλογα με τα επιτεύγματα και τις δεξιότητες. Αυτό γίνεται σε άλλες χώρες της ΕΕ. Θεωρούμε πως αυτό είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η κλιμάκωση στη βαθμολόγηση δίνει διέξοδο και προωθεί τους ικανότερους», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως και ο ίδιος βαθμολογεί ιεραρχικά το προσωπικό του Δήμου.
«Έδωσα εντολή στους τμηματάρχες να βαθμολογούν τους υπαλλήλους με το ίδιο σύστημα. Η τάση είναι να αυξηθεί η βαθμολόγηση για τους υπαλλήλους που κατέχουν υψηλά προσόντα ώστε να καταλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
«Την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει και η μοριοδότηση –κατάταξη των τμηματαρχών. Τα στοιχεία θα σταλούν στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Η συνεδρίασή του θα γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα. Ο Δήμος δεν έχει καθυστερήσει, όπως άλλοι ΟΤΑ, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για τις κρίσεις των Διευθυντών», τόνισε ο κ. Παύλος Τσίπρας.
«Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των τμηματαρχών ήταν 172 για την κάλυψη 100 τμημάτων. Θυμίζουμε πως θα πρέπει να τοποθετηθούν και οι 19 διευθυντές», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου