Ειδήσεις

Προγράμματα κατάρτισης και για επαγγελματίες

Περισσότεροι από οκτώ χιλιάδες άνεργοι αλλά και εργαζόμενοι παρακολούθησαν το έτος 2013 τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ενόψει της εφαρμογής του νέου προγράμματος η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λίνα Παπατσή είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Κακλιό και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Μιχάλη Μαστόρου.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, όπως δήλωσε η κ. Λίνα Παπατσή, με εκπροσώπους και άλλων φορέων του νησιού μας.
«Συζητήσαμε με τον κ. Κακλιό για τα προγράμματα κατάρτισης των επαγγελματιών. Θα μας καταθέσει τις προτάσεις προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των επιχειρηματιών», δήλωσε η κ. Παπατσή.
Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί η κ. Παπατσή συζήτησε για τα προγράμματα κατάρτισης των αυτοκινητιστών.
«Οι αυτοκινητιστές ενδιαφέρονται για την εκμάθηση ξένων γλωσσών στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν με τους τουρίστες», δήλωσε η κ. Παπατσή και πρόσθεσε πως οι ταξιτζήδες ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα και να μάθουν τις βασικές τουλάχιστον εκφράσεις στη ρωσική και την γερμανική.
«Η υλοποίηση των προγραμμάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών θα ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική σελίδα του “ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς”. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν», δήλωσε η κ. Παπατσή.
«Τα μαθήματα θα διεξάγονται σε διάφορους χώρους που διαθέτουμε. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου κυμαίνεται από 15 έως 50 ώρες. Η κατάρτιση γίνεται με πόρους που έχει διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε η πρόεδρος του “ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς” και πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να μην δημιουργηθούν προβλήματα εξαιτίας της εφαρμογής προγραμμάτων κατάρτισης και από το Δήμο Ρόδου.
«Προσπαθούμε ώστε να λειτουργούμε συμπληρωματικά με τις δομές του Δήμου Ρόδου και να μην υπάρχουν προβλήματα. Δεν εφαρμόζουμε τα ίδια προγράμματα για να καλύπτουμε τις ανάγκες που υπάρχουν», δήλωσε η κ. Παπατσή.
Σε ερώτηση σχετικά με τους πολίτες που παρακολούθησαν τα προγράμματα κατάρτισης της Περιφέρειας η κ. Παπατσή δήλωσε:
«Παρακολούθησαν τα προγράμματά μας και καταρτίστηκαν σε διάφορους τομείς πέρσι 8.500 άτομα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου