Τοπικές Ειδήσεις

Ο Βασ. Υψηλάντης στο Υπ. Ναυτιλίας για τις πληρωμές του ΜΙ και την εξεύρεση οριστικής λύσης για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αγαθονήσι

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, μετά από συνεννόηση στη Βουλή, με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε στο Υπουργείο με τους γενικούς γραμματείς κ. κ. Μανώλη Κουτουλάκη και Βαγγέλη Κυριαζόπουλο.

Κατά τις συζητήσεις, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, έθεσε εκ νέου τα ζητήματα που αφορούν την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε επαγγελματίες και ιδιώτες καθώς επίσης και την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το δρομολόγιο Σάμου- Αγαθονησίου και προς τα νησιά της βόρειας Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα και με διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τα θέματα πληρωμής του Μ.Ι αναμένεται να διενεργηθούν ως ακολούθως:

Με την αποδέσμευση πιστώσεων 25.000.000€ θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Β΄ εξαμήνου 2021, για 10.000 περίπου επιχειρήσεις στο Νότιο Αιγαίο.

Θα ανοίξει άμεσα δε η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις για το Α’ εξάμηνο του 2022.

Μέχρι στιγμής και έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2022 έχουν πληρωθεί οι υποχρεώσεις προς τους ιδιώτες ενώ αναμένεται στο επόμενο διάστημα η πληρωμή από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2022 και στη συνέχεια έως και τον Σεπτέμβρη του 2022.

Εντός του μήνα Ιανουαρίου 2023 επίσης θα πληρωθούν και οι υποχρεώσεις για τα καύσιμα του έτους 2022, στα οποία εντάσσεται η Κάλυμνος και τα μικρά νησιά πέριξ αυτής.

Είναι κάτι που γίνεται απευθείας στους καταναλωτές για πρώτη φορά.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά τις βλάβες των πλοίων «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και «ΖΕΦΥΡΟΣ»

Είναι ήδη γνωστό ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποφάσισε ότι μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» θα γίνεται με την έκτακτη δρομολόγηση του JOY STAR ( που ξεκίνησε τους πλόες(14/12/2022) και θα καλύπτει την γραμμή Πάτμος-Λειψοί-Αρκιοί-Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο Σάμου, ενώ αναμένεται στη θέση του «ΖΕΦΥΡΟΣ» να δρομολογηθεί το «LEROS EXPRESS».

Τέλος το Υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για την γραμμή αυτή στα βόρεια Δωδεκάνησα, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόοδο των εργασιών επισκευής του «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου