Ως φωνή διχαστικής μικροψυχίας χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (τον οποίο δεν κατονόμασε) για τη σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι το 1999. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σημίτης επί της ουσίας χρεώνει στον Κ. Καραμανλή ότι δεν εκμεταλλεύθηκε το κεκτημένο του Ελσίνκι ώστε να λυθούν τα ελληνοτουρκικά.

«Είναι θετικό ότι με πρώτο τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις χτίζουν ένα τοίχος εθνικής ενότητας απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα. Aκούστηκε ως ατόπημα το ότι χθες ακούστηκαν φωνές διχαστικής μικροψυχίας. Η χθεσινή ήταν μια άτυχης παραφωνία θέλω να πιστεύω. Μια παρένθεση που άνοιξε και έκλεισε γρήγορα», είπε αρχικά ο αναπληρωτής Υπουργός και πάντως ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση αυτή δεν πρέπει να ανοίξει τώρα.

Όταν, όμως, ανοίξει -σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο- θα πρέπει να γίνει με τρόπο νηφάλιο, ώστε να δούμε τις αλήθειες και τους μύθους που δημιουργήθηκαν. «Είμαι σίγουρος ότι τότε θα έχουμε πολλά να πούμε», είπε και κατέθεσε μια σειρά ερωτημάτων:

1. Ποια είναι τα άλλα συναφή θέματα σε συνοριακές διάφορες που αναφέρει παράγραφος 4 των συμπεράσματα του Ελσίνκι;

2. Γιατί η παράγραφος 12 για Τουρκία αναφέρεται μόνο στα πολιτικά κριτήρια Κοπεγχάγης που θα έπρεπε να εκπληρώσει η Τουρκία για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

3. Γιατί από το 1999 ως το 2004 δεν είχε συμφωνηθεί συνυποσχετικό μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για προσφυγή στο δικαστήριο Χάγης και κατηγορείται η τότε κυβέρνηση ότι δεν το έκλεισε σε μερικούς μήνες;

ΠΗΓΉ liberal.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ