Απόψεις

Ούριος άνεμος στα πανιά του Κινήματος Αλλαγής

Στον επικήδειο του προς την Φώφη Γεννηματά, ο γραμματέας της Κ.Ε του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε, λίγο πριν τελειώσει :

«… Τις μέρες που θα λάμπει ο ήλιος, με στεγνά τα μάτια, με ψηλά το κεφάλι και με χαμόγελο (όπως εσύ μας δίδαξες), θα έχουμε να πούμε πάρα πολλά για σένα και το σημαντικότερο : η Ιφιγένεια έκανε το χρέος της. Ας φυσίξει τώρα ούριος άνεμος στα πανιά της παράταξης μας».

Όλες οι δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν μετά τον θάνατο της, δείχνουν την ανοδική πορεία του Κινήματος. Και η χθεσινή της εταιρείας Μέτρον Ανάλυσις κατέγραψε πρόθεση ψήφου υπέρ του Κινήματος Αλλαγής 9,8%, δηλαδή εκτίμηση αποτελέσματος στις κάλπες 12%.

Όλοι οι άξιοι υποψήφιοι, που διεκδικούν από τους προοδευτικούς πολίτες την εκλογή στην προεδρία του κόμματος, οφείλουν με την ενωτική στάση τους και με την ευρύτατη προβολή της ιδεολογικής ταυτότητας και των σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών του Κινήματος, να συμβάλουν στην ενίσχυση «του ούριου ανέμου».

 

Στο χέρι των μελών, των φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των προοδευτικών πολιτών, που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι ή ως κεντροαριστεροί ή ως σοσιαλδημοκράτες κ.λ.π, είναι να προσδόσουν μεγάλη δυναμική στο Κίνημα Αλλαγής και να το κάνουν πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής της χώρας μας.

Πηγαίνοντας στις κάλπες – στις 5 του Δεκέμβρη – και συμμετέχοντας ενσυνείδητα στην ψηφοφορία, για την εκλογή του νέου προέδρου περισσότεροι από 200.000 πολίτες, θα ενισχύσουν καθοριστικά τον «ούριο άνεμο στα πανιά του Κινήματος Αλλαγής», που θα το φέρουν ψηλά, εκεί που ανήκει.

Ιδιαίτερα το προσκλητήριο απευθύνεται στο μεγάλο αριθμό πολιτών, που απέχουν από τις κάλπες των εθνικών εκλογών κατά την τελευταία δεκαετία. Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η αποχή, αποδεικνύεται από τους ακόλουθους αριθμούς :

· Το 2009, όταν εκλέχθηκε το ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου είχαν ψηφίσει 7.044.606 έλληνες και ελληνίδες.

· Το 2015, όταν εκλέχθηκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, είχαν ψηφίσει μόνο 5.566.295 πολίτες.

· Το 2019, όταν εκλέχθηκε η Ν.Δ, με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν ψηφίσει μόνο 5.769.644 έλληνες και ελληνίδες, δηλαδή 1.274.962 λιγότεροι από την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Δηλαδή, υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, δημοκρατικοί πολίτες, που αν ευαισθητοποιηθούν, κινητοποιηθούν και πάνε στις κάλπες εκλογής προέδρου του Κινήματος, αυτοί τώρα θα εκλέξουν πρόεδρο και στις επόμενες εκλογές θα αλλάξουν τον συσχετισμό των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Ρόδος 15 / 11 / 2021

Κοσμάς Σφυρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου